Tehno
StoryEditor

SpaceX će u Mjesečevu orbitu poslati satelit plaćen kriptovalutom

10. Svibanj 2021.

Elon Musk ne prestaje sa svojim objavama na twitteru oduševljavati fanove i lansirati kriptovalute u orbitu (i doslovno i metaforički). Naime, objavio je da će njegova tvrtke SpaceX 2022. godine u Mjesečevu orbitu lansirati satelit u cijelosti plaćen kriptovalutom dogecoin. 

- Sljedeće godine SpaceX će prema Mjesecu lansirati satelit Doge-1, plaćen kriptovalutom dogecoin - pohvalio se ovaj tehnokralj.

Kanadska tvrtka Geometric Energy Corporation (GEC), u čijem je vlasništvu satelit, na svojim je stranicama objavila da će on biti lansiran u početku 2022. godine pomoću rakete-nosača Falcon 9. Satelit će pomoću senzora i kamera prikupljati podatke o Mjesecu, a iznos ovoga posla nije poznat javnosti.

Potpredsjednik komercijalne prodaje SpaceX-a Tom Ochinero rekao je da će DOGE-1 'pokazati primjenu kriptovaluta izvan Zemljine orbite i postaviti temelje za međuplanetarnu trgovinu.'

SpaceX je ovo objavio na dan kada je tvrtka postavila novi rekord za svoju seriju raketa Falcon 9. Nakon lansiranja još jedne serije satelita Starlink u orbitu, SpaceX je deseti put spustio Falcon 9, što je za Muska bilo ključno mjerilo u napretku tvrtke u ponovnoj uporabi raketa.

S obzirom da svaki Muskov twit vezan za kriptovalute njihovu cijenu diže 'u svemir', zanimljivo će biti vidjeti koliko će sada 'narasti' dogecoin.

27. travanj 2024 06:16