Svijet
StoryEditor

Tvrtka ConsenSys od investitora prikupila 200 milijuna dolara i podigla svoju vrijednost

19. Studeni 2021.

ConsenSys, tvrtka sa sjedištem u NewYorku koja razvija i ulaže u projekte izgrađene na Ethereum blockchainu, prikupila je 200 milijuna dolara, podižući svoju procjenu na više od 3,2 milijarde dolara, stoji u objavi. Investitori uključuju HSBC, Coinbase Ventures, Marshall Wace, ParaFi i Thirdpoint.

Prošlog mjeseca, The Financial Times izvijestio je da je tvrtka prikupljala sredstva u krugu koji bi je procijenio na 3 milijarde dolara, šest mjeseci nakon prikupljanja fonda od 65 milijuna dolara od Mastercarda i JPMorgana u travnju.

ConsenSys je poznat po mnoštvu blockchain proizvoda, uključujući razvojni alat Infura i najpopularniji web extenisoin novčanik MetaMask. Oba su zabilježila brzi rast u protekloj godini, Infura je porasla 250 posto sa 100.000 na 350.000 korisnika, a Metamaskova mjesečna korisnička baza sada broji 21 milijun korisnika.

- ConsenSys je u središtu Web3-a i razvija proizvode za od doslovno nultog dana. Mislim, više nego itko drugi. To je ekosustav koji smo u velikoj mjeri zasijali i izgradili. I sada smo u procesu pomaganja ljudima da to skaliraju - rekao je Lex Sokolin, globalni suvoditelj i glavni ekonomist u Consensysu.

Planovi nakon financiranja 

Natuknuvši planove tvrtke nakon financiranja, izvršni direktor i suosnivač Joseph Lubin nedavno je iznio mogućnost Metamaskskog izvornog tokena, plana koji Sokolin nije mogao potvrditi ili opovrgnuti. Dodao je, međutim, da mu je bilo vrlo uzbudljivo što je zajednica bila toliko oduševljena tokenima diljem ConsenSysovog asortimana proizvoda.

Prema priopćenju objavljenom u srijedu, kompanija planira iskoristiti 200 milijuna dolara kako bi poboljšala svoju nazočnost u Aziji. Marshall Waceov partner Amit Rajpal, koji nadgleda poslovanje hedge fonda u Aziji, vodio je ulaganje u ConsenSys.

ConsenSys podržava deset CBDC projekata širom svijeta sa šest u azijsko-pacifičkoj regiji, posebno u Hong Kongu, Južnoj Koreji i Singapuru. 

- Kada tvrtka poput Marshalla Wacea govori o azijskoj ekspanziji, mislim da je signal vjerojatno dublji angažman s azijskim regulatorima, institucionalnim partnerima, institucionalnim imovinskim menadžerima i financijskim igračima kako bi ConsenSysu omogućili pristup retail i institucionalnim korisnicima - rekao je Sokolin.

Osim azijskih planova, tvrtka će se dodatno usredotočiti na poticanje redovnog usvajanja NFT-ova i zaposliti 400 novih ljudi.

Novozaposleni dolaze nakon prethodnih zaposlenika. U veljači 2020. tvrtka je otpustila 20 posto svog osoblja kako bi bila privlačnija vanjskim investitorima. Prethodni napori u restrukturiranju dogodili su se 2018.

Prema Coindesku, skupina bivših zaposlenika i dioničara trenutno priprema pravne postupke zbog nepropisno procijenjene imovine tijekom prijenosa između ConsenSys Inc-a i ConsenSys AG-a, investicijskog ogranka poznatog kao Mesh.

- Vjerujemo da su ti dioničari zbunjeni oko niza ključnih činjeničnih točaka. Radili smo na razmjeni informacija za koje smatramo da će dodatno pojasniti zapisnik i dati im bolje objašnjenje stvari koja još ne razumiju točno - rekao je glasnogovornik ConsenSysa za Coindesk.

26. travanj 2024 06:13