Tehnopolis
StoryEditor

Fitzgerald o slobodnom softveru

22. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Devetnaesta konferencija Dani otvorenih računarskih sustava Croatian Users Linux Convention 2012 održat će se od 23. do 25. svibnja u Zagrebu.

DORS je središnja, najveća, najposjećenija i najstarija hrvatska manifestacija iz područja otvorenih sustava, operacijskih sustava GNU/Linux, otvorenih normi u informatici i open source filozofije. Konferenciju će otvoriti Ivan Guštin, predsjednik Hrvatske udruge Linux korisnika – HULK. U sklopu konferencije, prvog dana bit će održan Okrugli stol na temu otvorenosti državne uprave prema tvrtkama koje žele koristiti javne podatke i sustave koji su financirani iz proračuna te bi u skladu s time trebali biti dostupni svim građanima i poduzetnicima u Republici Hrvatskoj.

Sudionici okruglog stola ‘Otvorenost javnih informacija i servisa‘ bit će zamjenica ministra znanosti, obrazovanja i sport Marija Lugarić, politički konzultant specijaliziran za komunikacije Marko Rakar, pomoćnik ministra uprave Darko Parić, predsjednik Udruženja za informacijske tehnologije HGK Ante Mandić te član nadzornog odbora HULK-a Milan Rajačić. Glavni predavač bit će prof. dr. sc. Brian Fitzgerald koji će govoriti o uspješnim i manje uspješnim implementacijama slobodnog softvera u javnom sektoru, prezentirajući vlastita iskustva na projektima u četiri zemlje.

04. svibanj 2024 04:17