Tehnopolis
StoryEditor

Iz Huaweija stiže smartphone s najvećim ekranom na svijetu

09. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

Huawei kao vodeći svjetski lider u ICT rješenjima predstavio je pametni telefon Huawei Ascend Mate s najvećim ekranom na svijetu, na svjetskom sajmu CES 2013 u Las Vegasu (SAD).

Huawei Ascend Mate ima 6.1-inčni HD ekran, 1.5-gigahercni procesor s četiri jezgre i bateriju od 4050 mAh. S Quick Power Control (QPC) funkcijom iz Huaweija te tehnologijama za učinkovitost baterije Automated Discontinuous Reception (ADRX) i za brzo dijeljenje, Huawei Ascend Mate potvrđuje da veće znači i bolje.

- Huawei Ascend Mate pomiče granice i donosi bezgraničnu zabavu, komunikaciju i kreativno iskustvo za sve osobne i poslovne potrebe. Najnoviji pametni telefon je lider u ICT industriji i pokazuje našu usmjerenost inovacijama s ciljem da napredna tehnologija bude dostupnija u cijelom svijetu – rekao je Richard Yu, predsjednik uprave Huawei Device.

Huawei Ascend Mate ima omjer ekrana i kućišta od 73 posto, odnosno najveći omjer u industriji, za najbolje iskustvo pregledavanja elektroničke pošte i dokumenata te gledanja video priloga i igrica. HD ekran od 6.1 inča je IPS+ LCD i ima razlučivost od 1280x720 točaka za nenadmašnu preciznost u jasnoći i bojama. Ujedno, ima i ‘Magic touch‘ funkciju za napredno korištenje funkcija ekrana i s rukavicama. Uređaj je tanak i elegantan, dizajniran da ugodno leži u jednoj ruci sa samo 6.5 milimetara u svom najtanjem dijelu.

Huawei Ascend Mate napaja baterija od 4050 mAh i Huaweijev procesor Hi-Silicon s 1.5 GHz i četiri jezgre. Također, uređaj je dovoljno jednom napuniti za dvodnevno uobičajeno korištenje zahvaljujući QPC i ADRX pametnim tehnologijama za uštedu energije iz Huweija. Ujedno, baterije se najbrže napuni u usporedbi s pametnim telefonima u istom segmentu i tako uštedi preko 30 posto vremena za punjenje.

Uz globalne roaming funkcionalnosti, Huawei Ascend Mate podržava pet frekvencijskih pojaseva čime je idealan pametni telefon za korisnike koji često putuju u inozemstvo. Uređaj ima dizajniranu dvostruku antenu koja podržava prijenos podataka velike snage i optimiziran je s metodom maksimalnog kombiniranog omjera za povećanje prijema mreže do 2.5 dB te povećava ukupnu pokrivenost mrežom za 20 do 30 posto.

Pametni telefon pokreće operativni sustav Android 4.1, a ima osam megapikselnu AH stražnju kameru s HDR-om i HD prednju kameru od jednog megapiksela. Huawei Ascend Mate također ima tehnologiju za smanjenje pozadinske buke s dvostrukim mikrofonom i Dolby® sustav reprodukcije zvuka i snimanja. Uređaj ima i Augmented Reality aplikaciju za navigaciju, funkcionalnosti ‘pametno čitanje’ za brze reference na rječnike, Wikipediju i Google pretrage te ‘brzo dijeljenje’ za dvostruko ili trostruko brže podizanje fotografija, video i ostalih datoteka u usporedbi s ostalim pametnim telefonima u Wi-Fi okruženju.

Dostupan u kristalno crnoj i bijeloj boji, Huawei Ascend Mate bit će u prodaji u Kini u veljači ove godine.

04. svibanj 2024 10:29