Tehnopolis
StoryEditor

Kako je moguće da mobitel stoji 12.000 dolara?

14. Lipanj 2014.
Piše:
Branimir Kovač

Vrhunski su mobiteli skupi, to svi znamo. No u usporedbi s cijenom Vertuova modela Signature Touch - od 11.300 do nevjerojatnih 12.000 dolara - mogu se posramiti čak i Galaxy i iPhone.

Ako nas pitate zbog čega ovaj mobitel toliko stoji, iskren je odgovor - ne znamo. Istina, ugrađeni hardver je vrhunski - mobitel pogoni četverojezgreni procesor, ima 4,7- inčni Full HD ekran s 473 piksela po inču, dvije kamere od kojih glavna ima 13 megapiksela, kao i 64 GB prostora za pohranu podataka. Sklapa se ručno po narudžbi, obložen je u kožu, ima i stereozvučnike, kao i bežično punjenje, ali i uz sve navedeno cijena se čini pretjeranom.

No Vertu je očito odlučio pozicionirati se kao luksuzni brend, a za takve proizvode uvijek se nađu kupci. Stoga će se ovakav mobitel odlično uklopiti u životni stil vlasnika Rolexa i skupih jahti, željnih još jednoga statusnog simbola koji si ne mogu priuštiti obični smrtnici. Treba li spominjati da na popisu zemalja u kojima se ovaj mobitel može kupiti nema Hrvatske...

08. svibanj 2024 04:16