Tehnopolis
StoryEditor

Most: Očekujemo da koalicija Hrvatska raste i službeno potvrdi Milanovićevu ponudu

16. Prosinac 2015.
Piše:
lider.media

Nakon što je Zoran Milanović u pismu lideru Mosta Boži Petrovu napisao kako je SDP spreman odustati od mjesta mandatara, Most će za Milanovićeve tvrdnje tražiti potvrdu Glavnog odbora SDP-a, koji je u subotu odbio i tripartitnu vladu i nestranačkog premijera.

Glavni odbor bi se sada trebao izjasniti pozitivno o oba zahtjeva na kojima Most inzistira i tek nakon toga mogu se nastaviti pregovori. Neka sada barem prepišu odgovore HDZ-a da bismo mogli nastaviti razgovarati, rekao je glasnogovornik Nikola Grmoja.

Most u svom odgovoru navodi: "Drago nam je da je Zoran Milanović ipak odlučio nastaviti javnu komunikaciju te vjerujemo kako je to pravi put do onoga za što se zalažemo, a to je reformska vlada. U ovome trenutku, MOST nezavisnih lista očekuje da se koalicija Hrvatska raste službeno očituje o našim zahtjevima za reformskom vladom i suradnjom s Domoljubnom koalicijom. Vjerujemo da će SDP i koalicija Hrvatska raste to i učiniti te se uključiti u nastavak pregovora. To je prije svega u interesu Hrvatske i njenih građana koji od nas očekuju da pokrenemo reforme.

Ovim je ideja o tripartitnoj reformskoj vladi u kojoj bi sudjelovali članovi sve tri stranke na čelu sa nestranačkim mandatarom sasvim blizu realizacije čime se dokazuje da je to od početka bila realna i dobrodošla opcija. Nažalost, zadnjih su dana pojedinci iz koalicije Hrvatska raste pretjerali i neprimjerenom komunikacijom uvrijedili članove Mosta te se nadamo da se tako nešto neće ponoviti. Takav ton za nas nije primjeren, a pogotovo zato što je s naše strane komunikacija čitavo vrijeme bila pristojna i smirena."

Mi smo iz Mosta poslali dva jasna prijedloga, odnosno uvjeta jednoj i drugoj strani, i dobili smo odgovor njihovih glavnih odbora i organizacija. Kad nam se ta dva uvjeta potvrde - možemo razgovarati. To je ono što je legitimno, izjavio je Božo Petrov za Media servis.

28. travanj 2024 08:59