Tehnopolis
StoryEditor

Pomorski inovacijski centar iNavis otvara se 28. rujna

25. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Pomorski inovacijski centar iNavis u Šibeniku svečano će biti otvoren u petak, 28. rujna, a događanju će prisustvovati predsjednik Ivo Josipović i veleposlanik Kraljevine Norveške u RH, Henrik Ofstad.

iNavis je osnovan kao rezultat suradnje Grada Šibenika i norveškog Ministarstva vanjskih poslova, a fokusiran je na sektor mora i pomorstva, te podršku u razvoju novih proizvoda, usluga i tvrtki iz sektora. Inovativnim dijelom iNavis centra upravlja tvrtka u norveškom vlasništvu - CroNoMar s osnovnim ciljem da podupire nove inovativne aktivnosti efikasnim uslugama umrežavanja, uslugama povezanima s razvojem konkurentnosti prema inozemnim tržištima, te korištenjem poslovnih veza i partnerstava za sve korisnike iNavisa uz prateću najmoderniju fizičku uredsku infrastrukturu.

Program u iNavisu počinje već dan ranije, u četvrtak 27. rujna, radionicama na temu održivog poslovnog razvitka tvrtke, uz mogućnost individualnih konzultacija. S početkom u 9 sati, pa sve do 18 sati, prijavljenim poduzetnicima objašnjavat će se zašto je poslovno planiranje krucijalno za sve vrste poslovanja i kako doći do novih klijenata uz optimalna marketinška ulaganja, te kako ih zadržati, stoji u priopćenju. Prva je to u najavljenoj seriji radionica koje će za domaće poduzetnike održavati norveški konzultanti. Do kraja tekuće godine predviđeno je održavanje još tri radionice. Sudjelovanje u radionici se ne naplaćuje.

04. svibanj 2024 05:14