Tehnopolis
StoryEditor

S Gealan-futurom u budućnost

26. Veljača 2016.
Piše:
lider.media

Proizvodi tvrtke Gealan, vodećeg europskog proizvođača sustava profila za izradu PVC stolarije, iznimno su inovativni

Gealan d.o.o. na hrvatskom je tržištu prisutan od 2004. kad ga je osnovala njemačka tvrtka Gealan Fenster Systeme gMbH. Filozofija grupe temelji se na održivom razvoju i ekonomičnosti, s osobitim naglaskom na inovativna rješenja. Vodeći se gealanovim temeljnim vrijednostima – partnerstvom, pouzdanošću i fleksibilnošću, uspostavljaju se trajni partnerski odnosi i sudjeluje u razvoju tvrtki s kojima se posluje, a održavanje dobrih odnosa s dobavljačima i suradnicima je imperativ. Osim na glavnim tržištima zapadne Europe kao što su Njemačka, Francuska, Italija i zemlje Beneluksa, Gealan je prisutan i u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Kosovu i Albaniji, ali i na velikom tržištu Rusije, Češke, Poljske, Rumunjske i Litve.

Prije 50-ak godina, početkom proizvodnje prozora od umjetnih materijala, dogodila se svojevrsna revolucija u građevinskom sektoru. Drvene prozore počeli su mijenjati dugotrajniji, kvalitetniji i jednostavniji prozori od umjetnih materijala – s jakom toplinskom i zvučnom izolacijom, lakšim načinom održavanja i znatno drukčijom estetskom komponentom.

Danas je energetska učinkovitost neizostavan dio promišljanja o gradnji, a toplinska izolacija – važnija, ali i cjenjenija nego ikad prije. Gealanova inovacija su IKD profili unutar čije je jezgre posebna izolacijska pjena koja dodatno poboljšava izolaciju. Sustav sa središnjim brtvljenjem S 9000 i IKd pjenom postiže toplinski koeficijent prolaska kroz okvir Uf = 0,9 W/m2K i manje. S tako niskim toplinskim koeficijentom profila u kombinaciji s troslojnim staklom visoke izolacije moguće je izrađivati prozore s ukupnim toplinskim koeficijentom Uw = 0,8 W/m2K i manjim, što je dovoljno za standard pasivnih kuća. Toplinskoj izolaciji pridonosi još jedna Gealanova inovacija – GEALAN-STV® – novi, revolucionarni sustav za suho lijepljenje stakla, odnosno riječ je o lijepljenju stakla i profila krila specijalnom ljepljivom vrpcom. Takvim lijepljenjem prenosi se čvrstoća stakla na krilo i cijeli je sustav stabilniji, a elementi u cijelosti mogu biti bez čelika. Osobito je pogodno za velike prozorske elemente. S obzirom na suvremenost ideje, začuđuje što je prošlo više od 35 godina otkad je Gealan inovativno spojio akrilne boje s PVC profilima. Prednost je akrilnih boja u njihovoj kvaliteti i postojanosti, a spajanjem PVC-a i akrila pod visokim temperaturama postiže se otpornost na ogrebotine, ali i na prašinu. Moguća je i kombinacija jedne boje na prozoru izvana i druge iznutra. U stalnoj su ponudi akrilni profili u osam standardnih akrilnih boja i 35 dekorativnih folija, ali s obzirom na to da gealan uvijek izlazi u susret svojim kupcima – moguće su boje i dekori prema želji.

03. svibanj 2024 14:24