Tehnopolis
StoryEditor

USB memorija za iPhone i iPad

03. Siječanj 2015.
Piše:
Branimir Kovač

Iako volimo Appleove uređaje iOS, u jednoj stvari do sada su zaostajali za Androidima ‒ nisu, naime, podržavali izravno priključivanje vanjskih USB memorija koje su danas gotovo standard za prenošenje podataka. Ta zatvorenost sustava katkad je znatno smanjivala funkcionalnost, ali ne više.

Nova Sandiskova iXpand USB flash memorija za iPhone i iPad istodobno podržava Appleov vlastiti Lightningutor i standardni USB priključak za povezivanje na PC ili Mac. Nakon što se na iPhone ili iPad instalira SanDiskova aplikacija, sadržaj memorije prepoznaje se odmah nakon priključenja i rad je prema svemu identičan onomu sa standardnim USB memorijama. Sama memorija zaštićena je metalnim kućištem i prodaje se u kapacitetima od 16, 32 i 64 GB, a cijena početnog modela relativno je prihvatljivih 60 dolara.

Jedini je nedostatak što nije podržan najnoviji USB 3.0 standard, nego 2.0, tako da će se podaci s računala i na njega kopirati malo sporije, a na uređajima iOS sve teče dovoljno brzo i za najzahtjevniju primjenu.

06. svibanj 2024 13:08