Tehno
StoryEditor

[VIDEO] Najveća umjetna zvijer na svijetu čeka konkurenciju

09. Veljača 2020.
Eto novih ljudskih kreacija: člankonošci, gmazovi i kralježnjaci šire se poput virusa

Visok gotovo 3,7 metara, duži od 4,8 metara i širok gotovo 5,5 metara umjetni kralježnjak zvan Prosthesis, koji je stvorio kanadski inženjer Jonathan Tippett, ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveći egzokostur na svijetu.

Na svom kanalu na YouTubeu Guinessova knjiga rekorda nedavno je predstavila tu 'zvijer' tešku gotovo 1,6 tona, koja je veličinom al pari najvećim slonovima koji su ikad hodali Zemljom, ali ipak je od njih trostruko lakša.

Tippett je najveći egzokostur stvarao trinaest godina, a za Guinenessovu knjigu rekao je da je htio napraviti stroj koji bi slavio vječnu ljudsku težnju za dokazivanjem svojih vještina. Dodao je i da želi razviti potpuno novi sport u kojemu bi se natjecali strojevi poput njegova Prothesisa. Njima bi upravljali ljudi, svojevrsni piloti i pokazivali koliko su golemi električni strojevi/kralježnjaci okretni i snažni unatoč, a i zahvaljujući svojoj masi.

Kandidata koji bi rado skočili u Prosthesisovo sedlo ne nedostaje sudeći prema reakcijama s YouTubea, ali mu prigovaraju zbog sporosti. Većina bi se radije igrala 'transformerima' nego golemim sporim strojem nalik na pauka.

25. travanj 2024 03:32