Tehnopolis
StoryEditor

Više od 150 proizvoda u green-tech online shopu

07. Studeni 2012.
Piše:
Jasmina Trstenjak

Posjećenost portala energostore.com do sada je rekordna, ističe Tomislav Marjanović, predsjednik Saveza za energetiku Zagreba koji je zajedno s tvrtkom Energo Media Servis krajem listopada predstavila prvi europski green-tech online shopa.

U prvoj fazi realizacije implementirali su nešto više od 150 proizvoda iz područja toplinske tehnike, bijele tehnike i sustava za iskorištavanje energije vjetra, a do kraja prvog kvartala 2013. planiraju ponuditi više od 500 proizvoda te se okrenuti i jednostavnijim, traženijim te cjenovno prihvatljivijim uslugama i proizvodima. - U prvom redu to će biti štedni sustavi za potrošnju vode, jednostavniji sustavi kontrole potrošnje električne energije za rasvjetu, ali i proizvodi ‘lifestyle tipa’ poput eko kozmetike, eko uredskog materijala i slično - govori Marjanović.Dodaje da će s aspekta usluga, a promovirajući Hrvatsku kao turističku destinaciju temeljenu na bioraznolikosti i očuvanju prirodnih resursa, korisnici uskoro moći pronaći i zanimljive eko turističke pakete i slično. Poseban naglasak stavit će i na kategoriju građevinskog sektora pa će krajnji korisnici putem aplikacija moći sagraditi svoju niskoenergetsku kući koristeći pritom održive materijale. Za posljednju pak fazu u zadnjem kvartalu 2013., planiraju širenje na regionalno tržište te ponuda tehnologija koje još uvijek nisu prisutne na hrvatskome tržištu.

Inače, shop ‘energostore.com - u srcu zelenih tehnologija’ nastao je kao rezultat provedbe godišnjeg projekta Saveza ‘Diversifikacija energetski učinkovitih usluga, proizvoda i tehnologija na hrvatskome tržištu’ iz potrebe da se na brzorastućem tržištu i još brže rastućoj ponudi prema građanima jasno odvoje usluge, proizvodi i tehnologije koje spadaju u kategoriju ‘green’ od onih tehnologija koje su zapravo samo dobar PR tvrtki koje ih predstavljaju.

27. travanj 2024 23:05