15. studeni 2016.

Bolnica Naftalan otvara vrata američkog tržišta

Naftalan, specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju iz Ivanić-Grada, u ponedjeljak su posjetili predstavnici vodeće američke konzultantske kuće u području zdravstvenog osiguranja Strongside Solutions kako bi se upoznali s mogućnostima uspostave suradnje Naftalana s najvećim američkim osiguravajućim kućama i dovođenju njihovih osiguranika na liječenje u Hrvatsku.

Predsjednik i potpredsjednik uprave Strongside Solutionsa, Wendell Strickland i Morgan Pile svoj posjet Naftalanu iskoristili su i za upoznavanje sa svim zdravstvenim uslugama koje bolnica u Ivanić-Gradu pruža, kao i posebnostima naftalanoterapije koja je prepoznata kao jedinstvena metoda u liječenju kožnih i upalnih reumatskih bolesti čemu svjedoči i interes američkih konzultanata za zdravstveno osiguranje.

- Vrlo smo ugodno iznenađeni boravkom u Naftalanu, kao i svime što su nam naši domaćini ovdje pokazali. Primjena naftalanoterpaije u liječenju kožnih i upalnih reumatskih bolesti po čijoj je primjeni Naftalan jedinstven u svjetskim razmjerima, kao i rezultati koje bolnica u Ivanić-Gradu ostvaruje u dugogodišnjem iskustvu s pacijentima s tim indikacijama, uistinu su impresivni, izjavio je Wendell Strickland, predsjednik uprave konzultantske kuće Strongside Solutions.

Kuća Strongside Solutions koristi mrežu velikih poslodavaca zainteresiranih za mjere optimiziranja troškova u sklopu plana zdravstvenog osiguranja svojih zaposlenika, a nakon što već uspješno djeluje na tržištima Rusije, Njemačke i skandinavskih zemalja, uspostavom ove suradnje Naftalanu bi se širom otvorila i vrata tržišta SAD-a.

- Iznimno sam ponosan na sve veći interes kojeg i strane osiguravajuće kuće pokazuju za Naftalan. Naša jedinstvena priča liječenja neugodnih kroničnih kožnih bolesti prirodnim ljekovitim činiteljima sve je više prepoznata u cijelom svijetu, a kvalitetu naše usluge najbolje potvrđuje to što se velika većina gostiju nakon boravka u Naftalanu uvijek želi ponovno vratiti. Uspostavom suradnje s osiguravajućim kućama iz SAD-a predstavljao bi značajan iskorak, kako za Naftalan i Ivanić-Grad, tako i za cjelokupan razvoj zdravstvenog turizma u Hrvatskoj, izjavio je Goran Maričić, ravnatelj Naftalana

Bolnica Naftalan jedina u Europi i jedna od rijetkih u svijetu u liječenju kožnih i upalnih reumatskih bolesti primjenjuje jedinstven prirodni resurs - naftalan.

Tijekom boravka u Hrvatskoj predstavnici konzultantske kuće Strongside Solutions održali su susrete i s predstavnicima Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore te nekoliko drugih vodećih zdravstvenih ustanova.