Preporučeno
StoryEditor

HUOJ dodijelio nagrade za najbolje komunikacijske projekte - Odnosi s javnošću u Hrvatskoj u skladu sa svjetskim trendovima

17. Ožujak 2017.

U četvrtak se u zagrebačkom hotelu Westin okupio se velik broj stručnjaka s područja komunikacija na svečanoj dodjeli nagrade Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ). Ova nagrada se dodjeljuje u dvanaest strukovnih kategorija, a izraz je priznanja za izvrsnost u osmišljavanju i provedbi projekata vezanih za strateške komunikacije i odnose s javnošću.

-Zahvaljujući Grand PRixu na jednom mjestu dobivamo pregled najboljega što struka radi, a i sama je nagrada poticaj za njezin daljnji razvoj, kazala je Aleksandra Kolarić, predsjednica HUOJ-a.

>>>Na Dane komunikacija dolazi legendarni suosnivač Pirate Baya Peter Sunde

Ovogodišnja dodjela za najbolje komunikacijske projekte u prošloj godini bila je deseta po redu, a zaključak večeri je da se odnosi s javnošću u Hrvatskoj razvijaju u skladu sa svjetskim komunikacijskim trendovima, a hrvatske stručnjake odlikuje iznimna kreativnost.

Grand PRix HUOJ-a je izraz priznanja kolegama za izvrsnost u tvrtkama, vladinim ustanovama, tijelima lokalne uprave i samouprave, udrugama, agencijama za odnose s javnošću.

Osim nagrada za strukovne kategorije, dodijeljene su i nagrade u tri posebne kategorije, to su nagrade za Komunikatora i Antikomunikatora godine kako bi se kvalitetna komunikacija promicala i među onima kojima to nije struka, te poseban Poseban Grand PRix za razvoj struke.

>>>Macan: Red, rad i disciplina kod novih generacija ne prolaze

Komunikatorom godine proglašena je Hrvatska gorska služba spašavanja, zahvaljujući duhovitim objavama na Twitteru, što je efikasan i jasan način komunikacije kroz koji se informacije puno bolje prenose i prihvaćaju među građanima.

Suprotno HGSS-u, zbog loše javne komunikacije tijekom prošle godine istaknuo se rektor zagrebačkog Sveučilišta, Damir Boras, kojemu je dodijeljen Šipak godine.

Poseban Grand Prix za razvoj struke otišao je u ruke Mirele Španjol Marković, direktorici Ciceron komunikacije, zbog velikog doprinosa razvoju javnog nastupa i javne komunikacije općenito, što je najveće stručno priznanje iz odnosa s javnošću.

Petnaest članova žirija jubilarnog Grand Prixa imao je mnogo posla, uloženo je više od sedamsto sati rada kako bi se pregledao rekordan broj prijava, te od njih 68 izabralo 36 finalista, po troje za svaku kategoriju.

-Za ovogodišnji smo Grand PRix proširili i broj kategorija, pa ih je ukupno bilo dvanaest. Napredak se vidi u skoro svim granama odnosa s javnošću. Uz već dokazanu kvalitetu velikih projekata zanimljiv je i broj onih manjih koji su pokazali zavidnu stručnu i stratešku razinu, kazala je Daria Mateljak, predsjednica žirija nagrade Grand PRix.

>>>Rektoru Borasu dodijeljen Šipak godine za Antikomunikatora godine

Temeljem najvišeg ukupnog rezultata svih prijavljenih projekata, najuspješnijom agencijom proglašene su Pragma komunikacije.

Dobitnici strukovnih nagrada po kategorijama su:

1. Javna ustanova u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, dobila je Grand PRix za odnose s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi, za projekt „Više od stvarnosti - prva godina revitalizirane tvrđave Barone“.

2. Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri projektom Lansiranje i pozicioniranje Hub385 centra inovacija“, osvojili su nagradu Grand PRix za odnose s javnošću u nevladinu sektoru.

3. Agencija Madison Consulting je za tvrtku Ikea Hrvatska izradila projekt ‘‘Probna kuća Ikea‘‘, što im je donijelo Grand PRix za odnose s javnošću za velika trgovačka društva.

4. Grand PRix za odnose s javnošću za mala i srednja trgovačka društva uručen je predstavnicima Dialog komunikacija za „Diablog“.

5. Pragma komunikacije primile su Grand PRix za društveno odgovorno poslovanje, koje su za klijenta Zagrebačku pivovaru/Ožujsko pivo stvorile projekt „Počeši s razlogom - kampanja za rano otkrivanje raka testisa“.

6. Još jedan Grand Prix, za unutrašnju komunikaciju, otišao je na adresu Pragma komunikacija, koje su za klijenta Zagrebačku pivovaru realizirali „Predstavljanje online sustava za samostalni unos kadrovskih podataka People Central".

7. Za najbolju prilagodbu svjetske kampanje agencija Dialog komunikacije dobila je Grand Prix koja je za tvrtku Mars Hrvatska adaptirala kampanju „Orbit daruje osmijeh“.

8. Stožer Anke Mrak – Taritaš, dobitnik je Grand Prix-a za političku komunikaciju, zahvaljujući kampanji „Anka je Mrak, Za građane i građevine“.

9. Grand PRix za digitalnu komunikaciju dobila je Nova TV za „Praćenje Europskog prvenstva na portalu Gol.hr".

10. Grand PRix za organizaciju događanja osvojilo je Društvo Propela Zadar za „10. DM Millenium Jump“.

11. Agencija Hauska&Partner je za tvrtku Danfoss Hrvatska napravila strategiju„(Re)pozicioniranje tvrtke Danfoss Hrvatska“, što im je donijelo Grand Prix za komunikacijsku strategiju.

12. Grand PRix za sponzoriranu komunikaciju osvojili su Allianz Zagreb i tvrtka Vetturelli s projektom „Dio koji nedostaje“.

26. travanj 2024 18:28