Preporučeno
StoryEditor

Pazin: Pola tisuće ugostitelja zatražilo da ih Cappelli zaštiti ili ponudi ostavku

21. Studeni 2016.

Petstotinjak ugostitelja iz Istre, Primorja i Dalmacije okupilo se u ponedjeljak navečer u Pazinu u znak prosvjeda protiv povećanja PDV-a u ugostiteljstvu na 25 posto zatraživši od ministra turizma Garija Cappellija da se počne žustrije zauzimati za interese hrvatskog turizma i ugostitelja, izvještava Hina.

- Ukoliko nije u mogućnosti braniti interese ugostitelja i turizma, očekujemo da je u najmanju ruku moralno da odstupi - poručili su ugostitelji ministru.

Na skupu je prozvan i predsjednik Sabora Božo Petrov kojeg su ugostitelji podsjetili na predizborno obećanje Mosta da se porezi neće dizati.

Prosvjednicima su podršku pružili istarski župan Valter Flego i saborski zastupnik Boris Miletić (IDS) čije je gledište da povećanje PDV-a u ugostiteljstvu dugoročno loš potez jer "stavlja u nepovoljniji položaj turističke djelatnike i ugostitelje u odnosu na konkurentske zemlje".

- Te zemlje imaju stope poreza u turizmu do deset posto, a mi težimo ‘grčkom scenariju‘. To znači dugoročno smanjenje kvalitete, smanjenje investicija i broja radnih mjesta. Kratkoročno država će napuniti državnu blagajnu no dugoročno svi smo na gubitku – odvagnuo je Miletić te dodao kako je u konačnici najveći gubitnik ove porezne reforme mali čovjek i ugostiteljstvo.

02. svibanj 2024 10:15