04. srpanj 2016.

South Central Ventures uložio milijun eura u hrvatski Agrivi

lider.media
lider.media

South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund - ENIF) je investirao milijun eura u Agrivi, hrvatsku agrotehnološku tvrtku s vizijom da promijeni način proizvodnje hrane i napravi pozitivan utjecaj na više od milijardu ljudi. Svojim naprednim agrotehnološkim softverskim rješenjima, Agrivi pomaže poljoprivrednicima diljem svijeta u postizanju efikasne, profitabilne i održive poljoprivredne proizvodnje.

Agrivi tim je naporno radio kako bi kreirao vrlo inteligentanu, ali cjenovno prihvatljivu tehnologiju koja sadrži bazu znanja u svom softveru. Samim time kreirano je rješenje za poljoprivrednu proizvodnju za poboljšanje krajnjih poljoprivrednih rezultata, efikasniji i održiv način proizvodnje hrane. Softver je dostupan na bilo kojem uređaju kroz internetsku aplikaciju i kao mobilna aplikacija na uređajima koje podržava iOS ili Android.

- Globalno tržište tehnologija u poljoprivredi se snažno razvija i s obzirom da smo se uspjeli pozicionirati kao jedan od vodećih igrača u industriji, potražnja za našom tehnologijom je sve veća. Partnerstvo s SCV-om će nam pomoći višestruko pojačati naše operativne kapacitete, održati najvišu razinu zadovoljstva naših kupaca i dodatno ubrzati daljnje pozicioniranje na tržištu kako bismo našu tehnologiju doveli do što većeg broja poljoprivrednika. U sljedećem razdoblju ćemo se snažno fokusirati na povećavanje tržišnog udjela u ključnim poljoprivrednim EU zemljama i pozicioniranje kao lider u određenim tržišnim nišama na globalnoj razini, rekao je osnivač Agrivija Matija Žulj.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=v8pxLegKwrw[/embed]

Od samog početka razvoja projekta, viziju i ideju tvrtke su prepoznali privatni investitori koji dijele strast za mijenjanjem dosadašnjeg načina proizvodnje hrane i vjeruju da ovaj projekt može napraviti značajan globalni utjecaj. Ulaganjem u iznosu od milijun eura, SCV će podržati Agrivi u daljnjoj globalnoj ekspanziji, uvođenju ključnih promjena u industriju proizvodnje hrane i postizanju pozitivnog utjecaja na više od milijardu ljudi.

- Mogu reći da smo vrlo sretni da imamo Agrivi u našem portfelju. Matija i njegov tim imaju velike planove i u bitnoj su misiji da riješe neke od ključnih globalnih problema kroz pomoć poljoprivrednoj industriji da postane naprednija i efikasnija. Mi smo tu da im pomognemo u postizanju tih ciljeva i ako uspijemo, to će se pozitivno odraziti na velik dio globalne populacije, rekao je managing Partner  SCV-a Jure Mikuž.

South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund - ENIF) je fond rizičnog kapitala od 40 milijuna eura koji ulaže u startupe, male i srednje velike tehnološke tvrtke u djelu zapadnog Balkana. Investitori u fondu su različiti, od međunarodnih financijskih institucija, poput EIF-a, EBRD-a I KfW-a do regionalnih korporacija, privatnih investitora i vlada u regiji. ENIF želi podržati regionalne startupove i pomoći njihovim osnivačima proširiti se na globalno.

Svega godinu dana nakon osnivanja, Agrivi je osvojio prvu nagradu na Svjetskom natjecanju startup projekata koje se održalo u studenom 2014. godine u Seoulu, Južnoj Koreji, kao projekt s potencijalno najvećim globalnim utjecajem. Ambiciozni i nezaustavljivi tim je nastavio sa radom na pozicioniranju Agrivija kao najcjelokupnijeg rješenja za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom na tržištu. Danas, preko 15.000 poljoprivrednih proizvođača iz 150 zemalja je prepoznalo vrijednost Agrivijevih softverskih rješenja i koristi ih kako bi unaprijedili svoju proizvodnju.

Globalno prisustvo i tržišnu pozicioniranost Agrivija su potvrdile i specijalizirane tvrtke za istraživanje globalnog tržišta: Agrivi je uvršten među vodeće tvrtke u industriji softverskih rješenja za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom u nekoliko različitih istraživanja tržišta još u 2015., a u zadnjem nedavno objavljenom istraživanju globalnog tržišta izdanom u lipnju 2016., Agrivi je uvršten među 8 vodećih globalnih lidera u industriji.