22. veljača 2017.

Tomislav Rosandić iz HEP-a financijski direktor godine u izboru Deloittea

Član Uprave HEP-a Tomislav Rosandić proglašen je financijskim direktorom godine u Hrvatskoj na drugoj dodjeli te nagrade održanoj u srijedu u organizaciji konzultantsko-revizorske tvrtke Deloitte.

Ta nagrada je dodijeljena u sklopu Konferencije CFO 2017. pod nazivom "Financije u digitalnom svijetu", a uručio ju je Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca i predsjednik komisije koja je odabrala financijskog direktora (CFO) godine, priopćeno je iz Deloittea.

Rosandić je izrazio zadovoljstvo nagradom, naročito zato jer je to neposredno priznanje struke. "To se priznanje nadovezuje na povećanje kreditnog rejtinga HEP-a prema ocjeni Standard and Poor‘sa krajem prošle godine. Ta je pozitivna ocjena izravan rezultat aktivnog korporativnog upravljanja financijskim položajem i ukupnim poslovanjem HEP grupe te unaprjeđenja financijske politike", rekao je.

>>>Rimac Automobili, Hangar 18 i Serengeti na Deloitteovoj listi 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki

Rosandić je istaknuo i kako je HEP s vrijednošću imovine od oko 38 milijardi kuna, poslovnim prihodima od 14,5 milijardi kuna i dobiti od 2 milijarde kuna te s oko 2,5 milijarde kuna ulaganja godišnje, jedna od najznačajnijih kompanija u Hrvatskoj, snažan pokretač ukupne ekonomske aktivnosti, ali isto tako i kompanija sa značajnom međunarodnom prepoznatljivošću.

Izbor CFO-a Deloitte provodi na temelju natječaja i ocjene stručne komisije, u kojoj su, uz Jakelića, bili i Sonja Popović, predsjednica Uprave SAP-a Hrvatska, Boris Tušek, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Ante Samodol, ekonomist specijaliziran za financije i potpredsjednik Sveučilišta Libertas, te Bojan Molnar, menadžer iz Deloittea.