Preporučeno
StoryEditor

Zagrebačka burza privremeno obustavila trgovinu dionicama Badela 1862

23. Veljača 2017.
Piše:
Ivana Tarnaj

Zagrebačka burza obustavila je trgovinu dionicama Badela 1862, dok javnost ne bude potpuno i točno informirana o ishodu ročišta za glasovanje o Izmijenjenom planu financijskog restrukturiranja. Ročište na kojem se odlučuje o prihvaćanju ili odbacivanju financijskog plana restrukturiranja, održava se danas, a sazvala ga je FINA.

- S obzirom na to da informacija o ishodu ročišta za glasovanje o Izmijenjenom planu financijskog restrukturiranja predstavlja informaciju za koju je razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu dionica Izdavatelja, nastala je situacija u kojoj je potrebno zaštititi ulagatelje tako da se trgovina predmetnim dionicama obustavi do trenutka kada javnost bude potpuno i točno informirana o navedenim okolnostima- stoji u priopćenju Zagrebačke burze.

>>>Panenić: Na djelu je pokušaj neprijateljskog preuzimanja Badela

Burza je obustavila trgovinu Badelovim dionicama jer smatraju kako će ishod ročišta utjecati na cijenu dionice.

-  Želimo omogućiti fer i pravično trgovanje jer se može pretpostaviti da će objavom navedene obavijesti svi ulagatelji raspolagati informacijama potrebnim za donošenje investicijskih odluka- kažu u Burzi.

Privremena obustava trgovanja dionicama društva Badel 1862 ostaje na snazi dok mjerodavni ne dostave službeno izvješće o tome hoće li ili ne biti prihvaćen plan financijskog restrukturiranja te tvrtke. Ročište je zakazano danas, u 10 sati.

>>>Predstečajna Badela 1862: Što donosi novi plan operativnog i financijskog restrukturiranja?

 

02. svibanj 2024 13:39