Tehno
StoryEditor

Fonoa jedina iz Hrvatske na Sifted listi top 100 SaaS startupova

04. Srpanj 2023.
Davor Tremac, Fonoa

Hrvatska tvrtka Fonoa, koja pruža usluge automatizacije poreza za globalne digitalne platforme, našla se petom mjestu na prestižnoj Sifted listi top 100 B2B SaaS startupova, navodi se u priopćenju. Fonoa je već drugu godinu zaredom uvrštena na ovu listu kao jedini startup iz Hrvatske.

Sifted je portal specijaliziran za praćenje europske startup zajednice kojeg podržava Financial Times, a ovom listom od 100 B2B SaaS (softver kao usluga) startupova predviđa koje će SaaS tvrtke potencijalno jednog dana postati jednorozi. Popis je napravljen koristeći metodologiju temeljenu na podacima, a analiza se temeljila na nekoliko ključnih metrika, uključujući, između ostalih, financijske podatke, diferencijaciju proizvoda te tržišni potencijal. 

Davor Tremac, direktor i suosnivač startupa Fonoa istaknuo je da su ponosni što je Fonoa drugu godinu zaredom uvrštena na prestižnu listu top 100 B2B SaaS startupova u Europi i Izraelu.

- Za ovo visoko peto mjesto zaslužni su svi zaposlenici koji dijele našu viziju, kao i klijenti koji nam kontinuirano daju odlične povratne informacije za našu platformu - dodao je Tremac.

Fonoa je prva razvila cloud platformu za automatizaciju obračuna poreza na globalnoj razini koju danas koriste velike digitalne kompanije kao što su Netflix, Spotify, Intuit, Uber, Zoom, Bolt, Rappi i slični. Ukupno su prikupili 85 milijuna dolara financiranja. Prošle godine je prikupljeno 60 milijuna dolara u trećoj rundi kada su među ulagačima bili Coatue i Dawn Capital, ali i Index Ventures, Omers Ventures, 9Yards i Moving Capital, koji su sudjelovali i u prvoj rundi 2020. i drugoj 2021., u 25 milijuna dolara vrijednom ulaganju.

Fonoa ima preko 120 zaposlenika 35 različitih nacionalnosti u 20-ak zemalja i urede u Zagrebu, Dublinu i Atlanti te posluje u preko 130 zemalja. Osnivači su Davor Tremac, Filip Šturman i Ivan Ivanković

27. travanj 2024 13:24