Aktualno Tehnopolis

VIDEO: NASA-ini stručnjaci na Infobipovoj radionici istraživat će vokalne mogućnosti AI

Infobip će na svom kampusu Pangea u Vodnjanu ugostiti Music Tech Fest, globalnu zajednicu inovatora i stručnjaka, u sklopu događanja krovnog naziva #MTFPula. Od 15. do 18. svibnja, MTF-ovi stručnjaci će s Infobipovim inženjerima istraživati mogućnosti vokalne umjetne inteligencije, nadograđujući ideje nastale na prethodnim #MTF događanjima u Stockholmu i Frankfurtu.

MTF stručnjaci koji će posjetiti Infobip i Istru su znanstvenici iz NASA-e, inženjeri zvuka i slike, IoT i AI stručnjaci, inovatori i humanitarci iz cijeloga svijeta.

Radionice će voditi osnivačica MTF-a Michela Magas, ujedno i savjetnica Europske komisije i G7 lidera te europska inovatorica godine.

#MTFLabs dio festivala namijenjen je Infobipovim zaposlenicima kako bi sa svjetski priznatim znanstvenicima i inovatorima istraživali i radili na inovacijama.

Sudionici festivala moći će uživo čuti odbijanje zvuka, vlastitih glasova, s površine mjeseca pod vodstvom njemačke umjetnice Martine-Nicole Rojina. Mordechai Braunstein iz Izraela, a u suradnji sa Synergy Moonom organizirat će radionicu na kojoj će djeca oštećena sluha slušati glazbu kroz vibracije, a britanska inovatorica LJ Rich, ujedno voditeljica BBC-jeve emisije o tehnologiji „Click“, izvesti će performans u kojem koristi sinesteziju – kušajući hranu ona čuje melodije koje zatim izvodi uživo.