Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Carlsberg Croatia predstavio novu liniju proizvodnje

11. Svibanj 2022.
Marcin Burdach, predsjednik uprave Carlsberg Croatiafoto Goran Jakus

Jučer u Koprivnici, Carlsberg Croatia, jedna od najvećih pivovara na domaćem tržištu, otvorio je novu, modernu liniju limenki. U razvijeniju proizvodnju uloženo je gotovo 3.5 milijuna eura, a zbog toga su, kažu, otvoreni desetci novih radnih mjesta. Upravo zbog moderne linije, kompaniji je između ostalog omogućeno i proširenje izvoza Somersbyja, cidera koji se već izvozi u više od 20 zemalja.

Na svečano su otvorenje došli Njegova Ekselencija Ole Frijs-Madsen, veleposlanik Kraljevine Danske u Hrvatskoj, državni tajnik ispred Ministarstva poljoprivrede, Šime Mršić, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, Lars Lehmann, izvršni potpredsjednik Grupacije Carlsberg za centralnu i istočnu Europu te Marcin Burdach, predsjednik uprave Carlsberg Croatia.

Carlsbergova proizvodnja u Koprivnici pokrenuta je 1997. godine, a riječ je o prvoj koprivničkoj pivovari koja je nekad radila u sklopu Podravke, kako je i sam istaknuo gradonačelnik Mišel Jakšić i poručio da je pozitivna stvar da se u izazovnim vremenima u kojima se nalazi gospodarstvo upravo u Koprivnici rađaju prilike i nova radna mjesta.

-Znači da bez obzira na težinu situacije u kojoj se nalazimo postoje volja i trud te srce koje tjera naprijed- zaključio je gradonačelnik Koprivnice.

-Hrvatska je važno tržište za Carlsberg Grupaciju što pokazuje i ova vrijedna investicija koja je od velikog značaja za Hrvatsku i tržišta izvoza. Grupacija kontinuirano ulaže u Hrvatsku i vjerujemo kako nas na ovom tržištu čeka još puno prilika za rast i razvoj- poručio je Lars Lehmann, izvršni potpredsjednik Grupacije Carlsberg za centralnu i istočnu Europu.

U njihovom pogonu u Koprivnici već su postojeće linije za punjenje staklenih i PET boca, ali i bačvi, a dodavanje nove linije za limenke omogućuje Carlsbergu još veću raširenost i zadovoljavanje potrebe potrošača za lokalno proizvedenim pivom i ciderom. Grupacija se također može pohvaliti s činjenicom da je njihov pogon u Koprivnici najmoderniji u ovom dijelu Europe i jedan od ključnih faktora za uspješno poslovanje kompanije.

Ranije spomenut cider, Somersby, u Hrvatskoj proizvode više od desetljeća, a zanimljivo je i da se izvozi na razna atraktivna tržišta kao što su Njemačka, Belgija, Češka, Nizozemska, Singapur, Tahiti i brojna druga. Zbog proširenja proizvodnje u Koprivnice, iz Carlsberga su poručili da će time porasti i izvoz Somersby-ja na još više svjetskih tržišta.

Predsjednik uprave Carlsberg Croatia, Marcin Burdach, poručio je da je uvođenje nove linije limenki direktan odgovor na potrošačke trendove koji pokazuju da su limenke sve traženije na tržištu i bilježe kontinuiran rast. Kazao je da kompanija redovito prati navike njihovih potrošača i rekao da je to prilike za širenje domaćeg poslovanja i izvoza.

-Važan dio naše višemilijunske investicije jest i zapošljavanje više od 20 novih djelatnika jer jedino uz izvrsne zaposlenike možemo osigurati najviše standarde i primjenu modernih tehnologija. Nastavljamo ulagati u poslovanje i vještine naših zaposlenih kako bismo zajedničkim snagama iskoristili nadolazeće prilike pred nama- dodao je Burdach i rekao da će se na liniji puniti i njihov najvažniji domaći brend, Pan pivo.

28. travanj 2024 11:36