Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Dovršeno pripajanje Crodux derivati dva Petrolu, raste tržišni udio grupacije

03. Studeni 2022.

Dovršeno je pravno pripajanje Crodux derivati dva tvrtki Petrol koja je ovim pripojenjem postao drugi najveći opskrbljivač naftnim derivatima u Hrvatskoj, a kako vele iz Petrola, ovime učvršćuju stratešku poziciju na tržištima jugoistočne Europe.

– Iza nas je godina dana intenzivnog povezivanja, suradnje i stvaranja sinergija u udruživanju dvaju poduzeća u jedno. Ovaj korak jedno je od najvećih pripajanja u grupi Petrol u zadnjih deset godina. Zajedno udruženi danas smo snažniji, veći i učinkovitiji u ostvarenju cilja ponude najboljeg korisničkog iskustva – izjavila je predsjednica Uprave Petrola Nada Drobne Popović

– Zajedničkom nabavom naftnih derivata i trgovačke robe te s dvjema snažnim robnim markama na hrvatskom tržištu postali smo jači igrač i u rastu prodaje naftnih derivata, ostvarujemo veću prodaju dodatne ponude, povećavamo vrijednost programa vjernosti za sve klijente, jačamo rast prodaje energetskih rješenja te zajedničkim snagama jačamo i veleprodajnu mrežu– dodala je Popović. 

Predsjednica Uprave rekla je i da tvrtka sa svojom strategijom do 2025. godine na hrvatskom tržištu u prodajno mreži nastoji širiti portfelj klijenata u području energenata i usluga energetske tranzicije te ulagati u proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora. 

Svi postupci ovog pripojenja, kako se navodi u priopćenju, dovršeni su dva mjeseca prije predviđenog roka, a ovime je Petrol dobila još 93 benzinska servisa pa će se tako uz ukupno 202 prodajna mjesta, tržišni udio grupacije povećati s 13 za 23 posto

– Spajanjem u jednu pravnu osobu Petrol postaje jedno od najvećih hrvatskih poduzeća. Naprednim prodajnim formatom spajamo najbolje prakse iz obaju poduzeća koja zajedno uvode nove najnaprednije tehnologije pomoću kojih Petrol jamči najbolje korisničke usluge u Hrvatskoj. Bez obzira na pravno spajanje poduzeća, zadržat ćemo robnu marku Crodux jer želimo iskoristiti njezinu snagu i ugled na hrvatskom tržištu –  istaknuo je direktor Petrola Zagreb Boris Antolovič. 

U planiranje i provedbu integracije bila su uključena sva poslovna područja: prodaja, nabava, IT, kadrovski poslovi, marketing i komunikacija, logistika, HR, pravni poslovi, ulaganja i održavanje te financije, a kako navode, svaku poslovnu funkciju predstavlja integrirana radna skupina sastavljena od predstavnika svih triju društava. Integracijska projektna skupina sastojala se od više od 100 osoba. 

28. travanj 2024 14:00