Tvrtke i tržišta
StoryEditor

DW Reusables postaje većinski vlasnik Stražaplastike

22. Ožujak 2022.
DW Reusables foto Lider Media

Belgijska tvrtka DW Reusables praktično je završila pregovore o preuzimanju većinskog udjela u vlasništvu Stražaplastike. Potvrdio nam je to direktor Stražaplastike Josip Grilec napomenuvši da bi ugovor trebao biti potpisan 29. ožujka 'ako se ispuni još nekoliko uvjeta'.

Riječ je o većinskom paketu od 58,82 posto udjela dionica koje još uvijek drži domaća tvrtka Aquae Vivae koja je pak u većinskom vlasništvu Dragutina Plahutara (97.8 posto). Da je zapravo ostalo još da se odrade neke proceduralne radnje potvrdio nam je i izvor blizak spomenutim kompanijama, a i novinari Lidera imali su priliku snimiti već postavljeni natpis 'DW Reusables' na kapiji Stražaplastike.

- Radi se o prijateljskom preuzimanju. Stražaplastika je zdrava tvrtka, što se vidi iz godišnjih izviješća, a posebno zadnjih godina. Prilikom pregovora potencijalni kupac je jasno dao do znanja da želi nastaviti proizvodnju, dodatno ju razvijati i povećavati – izjavio je za Lider Grilec.

Inače DW Reusables već posluje u Hrvatskoj gdje u Kupljenskom pokraj Vojnića proizvodi plastičnu ambalažu. Prema Poslovnoj Hrvatskoj (podaci za 2020.) prihod je iznosio 51,8 milijuna kuna, a dobit 1,1 milijun kuna.

29. travanj 2024 16:04