Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Konkurencija je profitirala od slučaja kontaminirane boce mineralne

10. Studeni 2023.
romerquelle voda
U kafićima više nitko ne pita za Coca-Colu ili Romerquelle, piju se pića konkurencije, s minimalno smanjenim interesom za mineralnom vodom, pa čak i kad su drugi proizvođači u pitanju.
 
Ugostitelji još uvijek ne nude pića koja su bila predmet istrage inspekcije ovih dana zbig sumnje da su izazvala ozljede gostu kafića u Rijeci. No, trenutačno ih uglavnom ni ne vraćaju, kako su najavljivali prije par dana i u Lideru, već kašete stoje na skladištima, doznajemo na terenu. 
 
- Kako je prema dosadašnjim rezultatima sve više jasno da je bila stvar u ljudskoj grešci, propustu koji nema veze s proizvođačem pića, pitanje je dana kad će se situacija smiriti. Nama je važno maksimalno štititi sigurnost naših gostiju, ali i partnerske odnose s dobavljačima, koji su ovih dana bez dokaza naišli na teške riječi od nekih kolega u medijima, kao što je trovanje - izjavio je zagrebački ugostitelj Marin Medak za Lider. 
 
Podsjetio je na to da su slučajevi trovanja najveća noćna mora ugostitelja, a ona se događaju i najboljima, zbog toga je pred 10 godina bila zatvorena i legendarna Noma u Kopenhagenu.
 
- Trovanja u prvom redu znače ugrožavanje zdravlja naših gostiju, a onda i milijunske štete za ugostitelje, ne samo u financijskom smislu nego i za reputaciju. Zato su to jako teške riječi koje moramo s oprezom izgovarati - kazao je Medak.
 
On smatra da će se, ako se ova afera sad smiri i javnost dobije jasne poruke da nije do proizvođača, promet Coca-Cole normalizirati u iduća dva mjeseca, dok bi Romerquelle mogao malo dulje biti ‘na ledu‘.
 
Iz cijele priče svakako je već sad u smislu većeg prometa profitirala konkurencija, a to se može očekivati i u narednom razdoblju. Iz Jamnice nam dosad nisu odgovorili kako je ovaj slučaj utjecao na njihov promet.
 
Kako je poznato, analiza uzoraka Coca-Cole uzetih iz automata u Zagrebu pokazali su da utvrđena pH-vrijednost nema sposobnost izazivanja učinka nagrizanja sa simptomima pečenja i boli u probavnom traktu, a ostali ispitani parametri sukladni su propisanim vrijednostima te se na temelju istih uzorak smatra zdravstveno ispravnim.
 
Također, Ministarstvo unutarnjih poslova jučer je izvijestilo da je utvrđen jedan izolirani incident u Rijeci koji je povezan s jednom bocom Romerquelle Emotion Blueberry Pomengranate.
26. travanj 2024 19:38