Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Kreće gradnja novog Hiltona na otoku Ugljanu

24. Listopad 2023.
Vizualizacija budućeg hotela u Preku
Piše: Marija Crnjak

Otok Ugljan za dvije godine dobiva drugi luksuzni hotel i prvi koji će poslovati pod nekim od brendova hotelskog lanca Hilton.

Budući da još nije došlo do službenog predstavljanja projekta od strane Hiltona, ispod radara nacionalnih medija prošlog tjedna prošla je informacija da tvrtka Preko d.o.o., u vlasništvu grupacije HOK osiguranja, ulaže u hotelski projekt vrijedan 12 milijuna eura. Kako pišu lokalni mediji, novi objekt bit će izgrađen na parceli od 3600 četvornih metara mjestu nekadašnjeg hotela Preko, koji je srušen, a na tom je mjestu sad parking. Ulaganje će se, kako kažu investitori, sufinancirati iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost, jer im je odobren projekt na natječaju Ministarstva turizma provedenom početkom ljeta.

Kako je poznato, u sastavu tvrtke Preko je remontno brodogradilište Nauta Lamjana kao i Marina Preko, a direktor je poduzetnik Željko Dilber, bivši zastupnik HDZ-a te savjetnik uprave HOK osiguranja. Kako je Dilber potvrdio za Lider, projekt za izgradnju objekta je odobren, građevinska dozvola je dobivena, te se uskoro očekuje početak radova, jer je natječaj za izvođača u tijeku. Inače, ovo će biti drugi luksuzni hotel u Preku, u kojem je prošlog proljeća otvoren obiteljski heritage hotel od 4 zvjezdice Dunatovi dvori.

Novi Hilton je imati 65 dizajnerski opremljenih soba, bazen, restoran, kao i sve ostale popratne sadržaje.

- Također, s veseljem najavljujemo da će se budući hotel u Preku, pridružiti portfelju HOK osiguranja, te će i on biti dio Hiltonove franšize jednako kao i ostala 3 Hiton brandirana hotela, koje HOK osiguranje vodi preko tvrtke Zagreb City Hotels, a to su Canopy by Hilton Zagreb City Centre, DoubleTree by Hilton Zagreb i Hilton Garden Inn Zagreb Radnička -  kaže Dilber.

Na temu buduće izgradnje objekta prošlog su se tjedna sastali predstavnici investitora s predstavnicima općine i marine, na sastanku su uz Dilbera i Hrvoja Požgaja, direktora direkcije HOK osiguranja bili i Josipa Jutt Ferlan, direktorica klastera Hiltonovih hotela u Zagrebu, kao i glavni projektant Ivan Čerkez te direktorica Marine Preko Anita Matešić i načelnik općine Preko Jure Brižić.

- Važnost ovog projekta za općinu Preko i za cijeli otok Ugljan iznimno je velika te će ovaj investicijski ciklus ulaganja u turizam na našem otoku dovesti nas ne samo jednu stepenicu više, nego na jednu potpuno drugu razinu. Hoteli su pokretači i nosioci turizma i njegova razvoja i to je ono što cijelom otoku nedostaje -  ustvrdio je Brižić, prenio je Zadarski list.

23. travanj 2024 23:07