Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Mondelēz International preuzeo tvrtku pečenih grickalica Chipita Global

05. Srpanj 2022.
Ivo Najdenov, potpredsednik i generalni direktor kompanije Mondelēz International za centralno-južnu Europu

Mondelēz International formalno se integrirao s tvrtkom Chipita Global S.A., liderom visokog rasta u kategoriji grickalica od tijesta u srednjoj i istočnoj Europi. Kako navode u priopćenju, akvizicija, koja je dovršena u siječnju ove godine, omogućuje im da ponudi širok portfelj proizvoda od tijesta u Europi, zadovoljavajući sve veću potražnju potrošača u ovom segmentu.

Chipita proizvodi trenutno dopiru do dvije milijarde potrošača u više od 50 zemalja, a nakon akvizicije već je primjetan snažan rast poslovanja.

Nakon formalne integracije s tvrtkom Chipita, poslovne jedinice tvrtke Mondelēz International u srednjoj i južnoj Europi bit će odgovorne za tržišta Rumunjske, Bugarske, Grčke, Cipra, kao i regiju Istočnog Jadrana koji čine tržišta Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije i Kosova. Samo u ovom dijelu Europe tvrtka ima šest tvornica – jednu u Rumunjskoj, dvije u Bugarskoj i tri u Grčkoj.

– Iznimno mi je drago svjedočiti ovom povijesnom trenutku kada su se Mondelēz International i Chipita formalno integrirali u jednu tvrtku. Nakon šest mjeseci zajedničkog rada, jaka pozicija omogućuje nam da se usredotočimo na naše ambicije prema inovacijama s novim kombinacijama proizvoda, kao i razvoju Chipita brendova na novim i etabliranim tržištima – rekao je Ivo Najdenov, potpredsjednik i generalni direktor Mondelēz Internationala za srednju i južnu Europu.

– Činjenica da postajemo globalni lider u kategoriji grickalica od tijesta doprinijet će ubrzanom rastu Mondelēz Internationala, dok u isto vrijeme nastavljamo graditi svoju poziciju u našoj industriji u Europi nudeći prave grickalice, u pravo vrijeme, napravljene na pravi način – dodao je Najdenov.

Prema novoj organizacijskoj strukturi, generalna direktorica Mondelēz Internationala za tržišta Istočnog Jadrana i Bugarsku bit će Marina Hadrović, koja je u tvrtki već deset godina. Započinje svoju novu ulogu kao direktorica izvoza za Europu, gdje je bila odgovorna za razvoj i upravljanje markom proizvoda Mondelēz na brojnim, različitim tržištima diljem Europe putem mreže distribucijskih partnera.

27. travanj 2024 11:54