Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Novi list izašao iz postupka predstečajne nagodbe

15. Srpanj 2022.

Odlukom Trgovačkog suda u Rijeci Novi list je formalno izašao iz postupka predstečajne nagodbe.

Nakon što je Novi list dostavio svu potrebnu dokumentaciju kojom dokazuje da su vjerovnicima isplaćene sve tražbine, odluku o brisanju zabilježbe otvaranja postupka u sudskom registru donijela je Ika Mohorović. U trenutku odobrenja sklapanja predstečajne nagodbe, u svibnju 2015. godine, tražbine su iznosile oko 43,6 milijuna kuna

Nedugo nakon toga, vjerovnicima je predstavljen detaljni plan financijskog restrukturiranja Novog lista, a njegovo prihvaćanje označilo je novi početak za kompaniju i korak prema stabilizaciji. 

Čak 73,78 posto vjerovnika je procijenilo da je Novi list tvrtka koja iz vlastite djelatnosti može servisirati tekuće obaveze te plaćati dugove vjerovnicima prema planu predstečajne nagodbe. To je također dokazano u posljednjih pet godina, a krajem prošle godine su otplaćene i zadnje rate iz predstečajnih obveza

– Isplata ovih tražbina otežavala je našu situaciju u teškim vremenima generalnog pada naklada tiskanih medija, dodatno otežanih globalnom pandemijom koja je početkom ožujka 2020. blokirala cijeli svijet.

Unatoč tome uspjeli smo održati financijsku stabilnost, restrukturirati tvrtku, ali i povećati naš doseg i doprijeti do puno šireg kruga čitatelja, kako kroz naš portal koji konstantno raste, tako i preuzimanjem dnevnika Zadarski list i web portala www.zadarskilist.hr u travnju ove godine - poručila je predsjednica Uprave Novog lista Ankica Kruljac.

Također je spomenula da je Novi list u tiskanom izdanju nastavio bez smanjivanja broja stranica unatoč smanjenom broju komercijalnih oglasa u vrijeme lockdowna. U isto vrijeme je u redakciji zaposleno nekoliko novih, mladih ljudi koji čine jezgru tvrtke i jamče njenu budućnost. 

– Porast cijena energenata te papira prisilila nas je da od početka srpnja povećamo cijenu novina, puno kasnije nego su to učinili ostali hrvatski dnevnici, ali vjerujem da tu novu cijenu opravdavamo kvalitetnim sadržajima, rekla je Kruljac dodavši da izlazak iz predstečajnog postupka otvara vrata za brojne projekte i razvoj Novog lista. 

01. svibanj 2024 00:46