Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Murat Pašić izašao iz vlasništva Šerifa, Nizozemci preuzeli Thermo stone iz Novske…

19. Travanj 2022.
Murat Pašić

Osnivač i suvlasnik zagrebačkog ŠERIF EXPORT-IMPORTA, specijaliziranog za piljenje i blanjanje drva, Murat Pašić izašao je iz vlasničke strukture tvrtke u koju su ušli Tara Pašić Jambrek, Amor Baraković i Elmor Baraković i pridružili se dosadašnjim suvlasnicima Dijani Baraković i Damiru Pašiću.

Nizozemski CRH NEDERLAND B.V. preuzeo je vlasništvo nad tvrtkom THERMO STONE iz Novske, koja se bavi proizvodnjom proizvoda od betona, cementa i gipsa, od Alena Smajkana, Ivice Galića i Branislava Zeca. Novi vlasnik postavio je za direktora Ljubišu Vukadinovića umjesto Smajkana.

Vedran Jelinek, koji je bio predsjednik Uprave KONČAR ‒ ELEKTRONIKE I INFORMATIKE, imenovan je direktorom tvrtke, a Mladen Puškarić prestao je biti član Uprave. Također, Mladen Sever zamijenio je Anu Njegovec na mjestu člana NO-a.

Gregor Kranjc postao je novi predsjednik NO-a tvrtke AQUAFILCRO iz Oroslavja umjesto Adriana Vivaldija, a dosadašnji član NO-a Sergio Calliari postao je zamjenik predsjednika Odbora umjesto Fabrizija Calentija. Odboru se pridružio i novi član Oscar Novali. Tvrtka se inačave bavi pripremom i predenje tekstilnih vlakana.

Zdravko Tešić imenovan je privremenim stečajnim upraviteljem u postupku koji se vodi nad splitskom tvrtkom ČELIK RADNICI, specijaliziranom za proizvodnju metalnih konstrukcija i njihovih dijelova, u vlasništvu BRODOGRAĐEVNE INDUSTRIJE SPLIT. Stečajni upravitelj mora utvrditi koje su osnove za otvaranje stečajnog postupka nad tvrtkom nakon što je Financijska agencija podnijela prijedlog zbog nešto više od pet milijuna kuna duga.

Robert Miljković imenovan je novim članom Uprave CESTA ŠIBENIK umjesto Zorana Škugora. Također, Marijo Čular postao je zamjenik predsjednika NO-a tvrtke umjesto Ante Pražena.

Maja Kolenc-Trokter i Željko Šeremet napustili su suvlasništvo POLJOOPSKRBE-MEĐUNARODNE TRGOVINE iz Zagreba. Tvrtka sada ima šest suvlasnika.

Zoran KozačinskI nije više suvlasnik FLEKSBITA za računalno programiranje, pa je Tomislav Gligora ostao jedini vlasnik.

Pero Čučević imenovan je novim članom Uprave MOTOR-DIHTA, a Ljubomir Vertuš novim članom Uprave. Time su zamijenili dosadašnjeg direktora Emira Midžića.

Lara Vlačić Miletić više nije direktorica labinskog TEMPA.

Arso Lakušić imenovan je novim direktorom zagrebačkog HIRCUSA umjesto Dubravka Perovića.

Renato Hudinec postao je novi član NO-a križevačkoga GRAD-KOMA umjesto Manuela Markovića.

Tonka Mirt i Tea Đido postale s partnerice u ERNST & YOUNG HOLDINGU, a partnerstvo su napustile Majda Pavleković, Ivana Kajinović i Marija Šaravanja.

Žan Colarič postao je novi direktor NATURAL PAKA iz Popovače umjesto Vedrana Lukačevića.

27. travanj 2024 22:02