Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Novi partner Darija Šimića, izbrisan Vujnovčev Bonorum, nova financijska direktorica Jyska…

09. Siječanj 2024.
Dario Šimić, Živa voda d.o.o. Aquavivafoto Ratko Mavar

Nekretninska tvrtka BONORUM iz Vukovara briše se iz Sudskog registra jer je ‘prestala potreba za postojanjem‘. Osnivač je (bio) FINANCIAL ANSWER u vlasništvu Pavla Vujnovca.

AVTOMATI ŠTEFANČIČ iz Ilirske Bistrice novi su suvlasnici tvrtke ŽIVI NAPITAK uz Darija Šimića i direktora Miroslava Vorkapića. Vorkapiću se na direktorskoj poziciji pridružio Edvin Godina, a Karmen Godina dobila je prokuru.

Signe Lind Jacobsen nova je financijska direktorica u JYSKU i pridružila se direktorskom dvojcu Mikaelu Havndrupu Nielsenu i Ramiju Jensenu. Iz Uprave su otišli Jan Bøgh i Henrik Naundrup.

Majda Namačinski više nije prokuristica ROCHEA.

Hrvoje Svetina i Dražen Svetina izišli su iz vlasničke strukture DRVNE INDUSTRIJE NOVOSELEC, koju vlasnički kontrolira jedini član Uprave Elvio Florijan.

Vlado Karlovčan novi je zamjenik predsjednika NO-a ČAZMATRANS PROMETA umjesto Mateje Jozić.

Edyta Barbara Jaworska više nije članica NO-a SELVITE.

Dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a VARGONA Zoran Davidovski imenovan je predsjednikom NO-a umjesto Doris Strohmaier. Novi su članovi NO-a, koji je s pet članova smanjen na tri, Vladimír Ďatelinka i Karl Wagner, a iz njega su izišli Tin Ban, Alex Hairabedian i Petar Ferić.

FUN PARK BIOGRAD promijenio je naziv u DALMALAND. Tvrtka je 2008. osnovana kao PIROTRON, od 2014. do 2017. poslovala je pod nazivom MIRNOVEC PARK i zatim kao FUN PARK BIOGRAD. Četvrti naziv tvrtke zapravo je usklađen s nazivom akvaparka Dalmaland.

NEXE GRADNJA je nakon pripajanja NEXEU izbrisana iz Sudskog registra.

Nakon smrti osnivača MONTTRADEA – SPLIT Ljubomira Gojkova tvrtku su nakratko naslijedili supruga Elena Gojkov i djeca Natalia Mladina i Nikola Gojkov, koji je uz upravljanje tvrtkom ubrzo preuzeo i vlasničke udjele od majke i sestre.

Vlasnik i prokurist zagrebačkog PLINKA-PUHA Domagoj Puh preuzeo je direktorsku poziciju od Predraga Providžala i ukinuo prokuru Ivanu Puhu.

Pulska tvrtka I.L.D. ADRIATICA promijenila je naziv u ECG CROATIA.

Marija Kavran naslijedila je vlasnički udjel pok. Ljudevita Kavrana u KAVRAN GRUPI i sad je jedina vlasnica.

Hrvoje Novosel više nije član NO-a SAMOBORSKE BANKE.

Tvrtka MAK 4 YOU preselila je sjedište iz Đakova u Zagreb.

Elizabeti Dunatov dodijeljena je prokura u tvrtki MY FOOD iz Zagreba.

Američka kompanija PRO PHARMA vlasnički je preuzela CLINRES FARMACIJU od Romane Kajfež i Tanje Kajfež Novak, koje su bile i direktorice. Tanja Kajfež Novak imenovana je predsjednicom Uprave u koju je ušla i Maja Pejčić, a Romana Kajfež više nije u Upravi.

Marek Miroslaw Kaszewski novi je direktor tvrtke LUMINOR HOTEL COLLECTION umjesto Antonele Tankosić.

Frane Kaleb novi je član NO-a karlovačkog ZELENILA umjesto Sanje Mastelić Ivić.

25. travanj 2024 17:46