Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Novinić pojačao Upravu Zagrebačkog holdinga, vlasnička promjena u Telegram mediji…

10. Srpanj 2023.
Damir Novinićfoto Ratko Mavar

Skupština ZAGREBAČKOG HOLDINGA imenovala je Damira Novinića novim članom Uprave. Dužnost će preuzeti 1. kolovoza i bit će fokusiran na operativno poslovanje i digitalizaciju. Iskustvo je stekao radeći dvanaest godina u Veleposlanstvu SAD-a u Hrvatskoj, na savjetničkim i voditeljskim poslovima vezanim uz gospodarstvo. Već je bio šest mjeseci u Upravi Holdinga (2020. – 2011.), a od 2012. do 2017. bio je ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost. Do ovog imenovanja radio je na Hrvatskoj televiziji, bio je i ravnatelj Poslovne jedinice Produkcija.

Igor Radoš preuzeo je ulogu jedinog člana Uprave tvrtke FIS iz Dugopolja umjesto Nike Lujanovića, koji je na toj poziciji bio od 2016. godine.

Jedini član Uprave Miran Pavić TELEGRAM MEDIA GRUPE pridružio se Vjeranu Paviću u vlasničkoj strukturi tvrtke kao drugi suvlasnik.

Franz Lanschützer, koji je od prije obnašao dužnost potpredsjednika Nadzornog odbora VALAMAR RIVIERE, imenovan je novim predsjednikom NO-a. Dosadašnji predsjednik Gustav Wurmböck, koji je na toj poziciji proveo posljednjih dvadeset godina, će biti član NO-a do isteka mandata 2025. godine. Na mjesto potpredsjednika Odbora imenovan je dosadašnji član Daniel Goldscheider.

KRAŠ PREHRAMBENA INDUSTRIJA zaključila je Zajednički plan pripajanja kojim će preuzeti tvrtku KRAŠCOMMERCE iz Ljubljane.

27. travanj 2024 17:34