Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Pećušak ostaje na čelu HEP-plina, spor oko nasljedstva u Grafocentru

03. Srpanj 2023.
Marijan Vuković

Damir Pećušak dobio je novi četverogodišnji mandat na čelu HEP-ove tvrtke kćeri HEP-PLIN.

U sudskom registru stavljena je zabilježba o sudskom sporu u tvrtki GRAFOCENTAR iz Križevaca u vezi s nasljedstvom vlasničkog udjela pokojne Melite Vuković. Igor Vuković i Kristina Vuković osporavaju udjel Saši Vuković. Melita Vuković prije toga je godinama (od 2013.) sudski dokazivala vlasnički udjel u tvrtki bivšeg supruga Marijana Vukovića, poznatog križevačkog poduzetnika, HSS-ovca i bivšega gradonačelnika.

Osječka GRAVIA ukinula je Nadzorni odbor u kojem u bili Ante Herceg (predsjednik NO-a), Iris Ravlić (zamjenica predsjednika) i Kornelije Ravlić.

Mariju Despotovskom produljena je sudska zabrana raspolaganja imovinom tvrtke EL TAURUS, koja traje od 1. lipnja 2022. godine. Despotovski je vlasnik i direktor tvrtke koja se bavi uzgojem i prodajom bivola i goveda.

Solinska tvrtka ASFALT AB, u vlasništvu Joze Čapkuna, temeljem ugovora o podjeli i preuzimanju dijeli se na društvo ASFALT AB ‒ KAMENOLOM OSOJE te prenosi dio imovine i obveza na tvrtku preuzimatelja.

Otvoren je stečaj nad tvrtkom TEX iz Garešnice u vlasništvu Miroslava Lackovića. Postupak je pokrenut na osnovi paralelnih zahtjeva dviju zaposlenica zbog neisplaćenih plaća i Fine zbog blokade računa od 624 tisuće eura, koja je u međuvremenu narasla do 630 tisuća eura. Za stečajnog upravitelja imenovan je Davor Kapustić, a ročište vjerovnika sazvano je za 18. rujna.

Koen Francis Christophel Benders imenovan je predsjednikom Uprave vukovarske tvrtke RIJEKA GATEWAY umjesto Igora Wladimira Van Den Essena, a Tomislav Žunić postao je novi član Uprave. Upravu su napustili Ivan Begović, John Michael Craig Jr i Markus Nikolaas Nolet, koji je zajedno s Jonathanom Ryanom Grahamom imenovan članom NO-a. Dennis Lenthe Olesen imenovan je predsjednikom NO-a tvrtke, a Zvonimir Novak njegovim zamjenikom. RIJEKA GATEWAY osnovan je za upravljanje lučkim objektima u Rijeci kao joint venture između nizozemskog APM TERMINALSA (51 posto) i ENNA LOGICA.

Željko Maćaš zamijenio je Nenada Momčilovića na direktorskoj poziciji u osječkoj tvrtki LINEA NOVA, a nakon što je i potpuno preuzeo vlasništvo nad tvrtkom.

 

25. travanj 2024 15:34