Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Pipunić smijenio predsjednika Uprave Novprosa, Ljubičić i Ćapin jedini vlasnici Solane Pag…

20. Veljača 2023.

Mato Božić imenovan je novim predsjednikom Uprave osječkog NOVPROSA (nekadašnja TVORNICA ŠEĆERA OSIJEK) umjesto opozvanog Petra Marića, a Antonio Meščić imenovan je novim članom Uprave tvrtke iz sustava ŽITO Marka Pipunića.

Tvrtka SOL NATURALIS upisana je kao jedini dioničar SOLANE PAG. Prije dvije godine FORTENOVA se riješila SOLANE i prodala je novoosnovanoj tvrtki SOL NATURALIS, iza koje je bio investicijski fond MAVERICK. U međuvremenu je, prije godinu dana, tu tvrtku od MAVERICKA preuzela tvrtka SAL TERRRAE, koju su potkraj 2021. osnovali Slavica Ljubičić i Josip Ćapin. Njih dvoje sad su istisnuli manjinske vlasnike koji su posjedovali 3,07% dionica. Ćapin je od preuzimanja i direktor SOLANE PAG. Ima više od 12 godina menadžerskog iskustva u financijskom sektoru – iz Splitske banke i Sberbanka (sadašnja Nova hrvatska banka), a kraće vrijeme vodio je i financije PUREXA. Slavica Ljubičić suvlasnica je BDO Slavonije.

Ivan DelľOrco imenovan je predsjednikom Uprave tvrtke MARIKOMERC. Vlasnik Goran DelľOrco ostao je na poziciji direktora/člana Uprave.

Marina Pizzelli imenovana je novom članicom NO-a dubrovačke PGM RAGUSE umjesto Marije Vojvode.

Miho Balija napustio je mjesto člana NO-a VODOVODA DUBROVNIK.

Ružica Šarić napustila je mjesto direktorice tvrtke BEGAMONT GRAĐENJE.

Gábor Sőregi i Ágnes Sőregi Danics postali su novi suvlasnici tvrtke EXCLUSIVE CHANGE. Tvrtka sada ima pet suvlasnika.

Nad tvrtkom CERTUS ZAPOŠLJAVANJE u vlasništvu Dalibora Kneževića proveden je skraćeni stečajni postupak  zbog neizvršenih osnova za plaćanje u iznosu od 299,9 tisuća eura (2,26 milijuna kuna). Tvrtka će biti brisana iz Sudskog registra.

Ido Shlomo Cohen imenovan je novim predsjednikom NO-a JADRAN HOTELA umjesto Duška Miculinića, Amir Benita postao je novi zamjenik predsjednika NO-a umjesto Vedrana Rubeša. Sven Pal postao je novi član NO-a umjesto Slavka Bilića.

TIS GRUPA odobrila je ugovor o podjeli i preuzimanju kojim se podijelila na VH33.

Ivan Radičević postao je novi član NO-a KOMUNALCA POŽEGA umjesto Tomislava Čočića.

Riječka tvrtka VIKING VISTA pripojena je tvrtki VIKING TERMINAL.

Matko Šimović preuzeo je ulogu član Uprave tvrtke HABITUS AGRO iz Metkovića od Tome Šimovića, koji se povukao na mjesto prokurista.

28. travanj 2024 06:37