Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Potvrđen povratak vlasnika na čelo Zvečeva, smjene na čelu P.P.C.-a Buzet i Imex banke…

21. Veljača 2023.

U Sudskom je registru potvrđeno da se većinski vlasnik ZVEČEVA i predsjednik NO-a Zdravko Alvir vratio se nakon četiri godine na poziciju predsjednika Uprave umjesto Krunoslava Alvira, koji je podnio ostavku. Dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a Anđelko Jerković preuzeo je ulogu predsjednika NO-a, a Hrvoje Alvir postao je njegov zamjenik.

Franc Žiberna postao je jedini član Uprave CIMOSOVE tvrtke P. P. C. BUZET umjesto Tadeja Staniča. To se dogodilo nakon što je njemački MUTARES završio preuzimanje slovenskog CIMOSA od investicijskog fonda TCH, koji je dio talijanskog poslovnog sustava PALLADIO HOLDING. Žiberna je deset godina vodio CIMOSOVE operacije u Srbiji.

Ozren Dragčević imenovan je predsjednikom Uprave splitske IMEX BANKE. U Upravi su ostali Boris Peko i Dijana Kalinić.

Dosadašnji direktor/član Uprave splitske TERMODINAMIKE Karlo Pavela imenovan je predsjednikom Uprave, u kojoj je ostao Luka Ponoš, a novi članovi su Tomislav Šimac i Ivan Barišić.

Valter Fabriš, Vlatko Fabriš, Jasminka Prnjak, Jelena Prgomet i Gordan Šubara postali su novi suvlasnici rovinjske VALALTE. Valentin Černeka, Marija Fabriš, Fuad Memišević, Goran Popić, Anđelo Slivar, Lidija Sošić i Marija Šubara nisu više u vlasničkoj strukturi. Tvrtka ima 467 suvlasnika.

Tomislav Pepić postao je novi član NO-a tvrtke SAME DEUTZ-FAHR iz Županje umjesto Gregora Kaurinovića.

Loris Moscarda imenovan je članom NO-a MON PERINA iz Bala umjesto Andreje Špiranac.

Bruno Marić preuzeo je mjesto jedinog člana Uprave i direktora vukovarskoga KOMUNALCA umjesto Igora Štrangarevića.

Ivan Bilić napustio je mjesto člana Uprave ELEKTRIČARA iz Splita.

Vlasnik križevačkog AGRO-PROMA Josip Šamuga vratio se nakon sedam godina na direktorsku poziciju. U međuvremenu je bio prokurist, a tvrtku je operativno vodila Ivana Šamuga Guček.

Zbigniew Marian Sar postao je novi direktor karlovačke tvrtke GE STEAM POWER HRVATSKA umjesto Guillaumea Pierrea Matilea.

Sandra Bojić imenovana je novom direktoricom krčke tvrtke GLAVOTOK umjesto Milene Dunato-Dombaj.

Dalibor Turković preko svoje tvrtke APOLONIA preuzeo je vlasništvo nad tvrtkom VINICOLA P & V iz Svete Nedjelje od tvrtke VINICOLA PAROLIN DI PAROLIN DARIO & C. S.N.C. Miljenka Vretenara, Lina Gregolina, Giuliana Gregolina i Roberta Gregolina. Također, Turković je zamijenio Vretenara na mjestu direktora tvrtke.

Ivanu Ercegu dodijeljena je prokura splitske tvrtke EXTENSIONENGINE.

Filip Mirković imenovan je novim direktorom tvrtke INTER-TRADE.

26. travanj 2024 09:59