Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Potvrđen predstečajni sporazum za Zagrebgradnju Vrbane III., ostavka na čelu Fortenovine Vinke

17. Travanj 2024.
Goran Miličević

Potvrđen je predstečajni sporazum za tvrtku ZAGREBGRADNJA VRBANI III. Vjerovnici su pristali na otpis 70 posto od 3,9 milijuna eura potraživanja, a ostatak im treba biti isplaćen u 55 mjesečnih rata bez kamata nakon počeka od godine dana. Riječ je o jednoj od tvrtki koje su osuđene za zagađenu vodu u zagrebačkom naselju Vrbani. Predstečajni sporazum otvoren je i za matičnu tvrtku Zagrebgradnju, koja je također zatražila 70 posto otpisa (od 46,5 milijuna eura dugova). Taj predstečaj još nije dobio pravomoćnu potvrdu vjerovnika.

Goran Miličević imenovan je predsjednikom Uprave Fortenovine VINKE PLUS umjesto Domagoja Franića, koji je podnio ostavku. Miličević je i na čelu vukovarskog VUPIKA PLUS

Marko Dvorski nije više predsjednik NO-a HEP-a – TELEKOMUNIKACIJA, pa NO vodi dosadašnji član NO-a Ivan Periša, koji je imenovan zamjenikom predsjednika NO-a. Umjesto Dvorskog, za predsjednika NO-a HEP-a – UPRAVLJANJA IMOVINOM imenovan je Marin Berlengi, Milan Opačak njegov je zamjenik umjesto Zlatka Zrilića, a Leda Ledić imenovana je članicom NO-a umjesto Elizabete Balić. Dvorski je mjesec dana prije prestao biti i zamjenik predsjednika NO-a HEP-ove tvrtke HRVATSKI OPERATOR PRIJENOSNOG SUSTAVA (HOPS).

Branimir Čaić više nije član Uprave SEMMELROCKA iz Otoka Oštarijskog.

Bogdan Drakulić preuzeo je 18. prosinca 2023. funkciju predsjednika Uprave PBZ-LEASINGA od Nives Vreto, koja nastavlja obnašati funkciju članice Uprave.

Željku Gavranoviću opozvana je prokura u BRAVAR-MONTU iz Strizivojne.

Dosadašnji prokurist LASER INŽENJERINGA Tomislav Mršić i Josip Zrno imenovani su članovima Uprave umjesto Stjepana Novakovića.

Tihomir Jandik novi je član Uprave riječkog TRANSAGENT RAILA umjesto Borisa Rosande.

Češka tvrtka SUNICE preuzela je ORDIZAG TRGOVINU od Urške Kaučić i Senke Eterović, koje ostaju na upravljačkim funkcijama.

Prokuristica Karmen Tatarević postala je suvlasnica u tvrtki IT JEDAN.

Mislav Malenica i Zvonimir Relja ušli su u vlasničku strukturu splitskog CIANA umjesto Katice Omelić i Jakova Marovića.

Mladen Alpeza novi je član NO-a ERDUTSKIH VINOGRADA umjesto Rudike Majstorovića.

Nikola Perenčević imenovan je predsjednikom Uprave lošinjske JADRANKE TURIZMA, a Zoran Pejović članom. Oni su se pridružili Karlu Čuli, koji je mjesec dna prije  u Upravi zamijenio Martinusa Bernardusa Marie Van Kana. Nikola Perenčević sin je poznatog poslovnog čovjeka Mihajla Perenčevića, koji zajedno s partnerom Krešimirom Filipovićem vodi moskovsku kompaniju Velesstroy. Mlađi Perenčević stvarni je većinski vlasnik JADRANKE preko tvrtke BETA ULAGANJA, koja je u vlasništvu ADRIATIC HH INVESTMENTSA registriranog na Cipru, a u kojoj N. Perenčević ima 51%. Ostalih 49% odnedavno drži Tomislav Filipović s adresom u Dubaiju umjesto dugogodišnjeg partnera Perenčevićevih Krešimira Filipovića.

25. travanj 2024 13:28