Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Vlado Zec nije više na čelu Lonje-Strug, Slovenci smijenili Rusa iz svojih tvrtki

05. Travanj 2022.
Vlado Zec

Nevenka Paher postala je nova predsjednica Uprave LONJA-STRUGA umjesto suvlasnika Vlade Zeca kojem je najprije dodijeljena prokura, pa je povučena nakon samo 15 dana.  Zec je najpoznatiji kao vlasnik Kamen-Ingrada. Tvrtka je završila u stečaju, a njen vlasnik odsjedio je u zatvoru četiri godine i sedam mjeseci zbog niza malverzacija. Preko svoje tvrtke NIVO skupio je 24,97 posto dionica LONJE-STRUG, najprije preuzeo mjesto predsjednika NO-a, a zatim i predsjednika Uprave te privatizirane vodoprivredne tvrtke. U međuvremenu je drugi najveći dioničar Lovro Bilandžić skupio dodatnih 11,81 posto vlasništva, i sa 35,64 posto dionica preskočio Zeca i postao najveći dioničar. On je i vlasnik tvrtke BINĐO iz Ivanić Grada, koja se, među ostalim, bavi i poslovima iz domene LONJE-STRUG.

Janez Cerar postao je novi predsjednik Uprave VDM ENERGIJE iz Gregurovca i BIOPLINSKE ELEKTRANE OREHOVEC iz Svetog Petra Orehovca umjesto ruskog državljana Artema Kazina. Inače, obje tvrtke bave se proizvodnjom električne energije i preko BIOEN INVESTA u vlasništvu su slovenske tvrtke DPA ARHITEKTURA IN INVESTICIJE Janje Cerar. Kazin je i dalje suvlasnik i predsjednik Uprave U POVEZANIM TVRTKAMA - BIOENU i tvrtki kćeri S.V.O., te zamjenik predsjednika NO-a BIOPLIN PROIZVODNJE.

FORTENOVA GRUPA pripojila je ROTO ULAGANJA PLUS  svojoj najvećoj kompaniji KONZUMU PLUS.

Luka Drezga i Tomislav Bilopavlović ušli su u vlasničku strukturu tvrtke ARS FUTURA, koja se bavi računalnim programiranjem.

Vildana Megla više nije zamjenica predsjednika NO-a ZRAČNE LUKE PULA, a Mladen Stepanić više nije član 0dbora.

Miroslav Vinceković postao je direktor PHB AUTOMATIZACIJE, tvrtke za elektroinstalacijske radove.

Johann Milchram postao je novi direktor POLYCHEMA, trgovine na veliko kemijskim proizvodima, umjesto Alfreda Fuchsa.

Viborka Čavala Martinović preuzela je vlasništvo u tvrtki PELMEN od Miljenke Čavale i Vane Čavale.

Tomislav Kržak i Ivan Kržak zamijenili su Mladena Kržaka na mjestu članova Uprave AUTOKUĆE KRŽAK.

Saša Juranić imenovan je novim direktorom DINAMIK-TEAMA iz Velike Gorice umjesto Flamura Krasniqia, kojem je dodijeljena prokura u tvrtki.

Virovitički AGROLAND preuzeo je vlasništvo nad KOLOM iz Suhopolja od Marinka Krepelnika, kojem se na direktorskoj poziciji pridružio suvlasnik AGROLANDA Nikola Gomerčić.

Splitska pomorska agencija GOLAR MANAGEMENT promijenila je naziv u COOL COMPANY MANAGEMENT u skladu s nazivom novoosnovane GOLAROVE krovne kompanije. 

Ivan Belužić ostao je jedini vlasnik i direktor KERBEKA nakon što je vlasničku strukturu i direktorsku poziciju napustio Branko Kovačić.

03. svibanj 2024 02:20