Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Zovko napustio Upravu Plinacroa, smjena na čelu Luxotice …

24. Listopad 2022.
Chrystel Barranger

Marin Zovko napustio je mjesto člana Uprave PLINACROA, u kojem je bio od 2003. godine nakon što je potkraj prošlog mjeseca imenovan članom Uprave INE na razdoblje od šest mjeseci. Ekonomist po struci s višegodišnjim iskustvom u upravljanju bio je imenovan na novu poziciju nakon što je od te pozicije odustao predloženi kandidat Emanuel Kovačić.

C.I.O.S. GRUPA preuzela je vlasništvo nad EKO-FLOR PLUSOM od svoje sisačke tvrtke DEPOS.

Chrystel Barranger imenovana je novom predsjednicom Uprave LUXOTTICE JUGOISTOČNE EUROPE iz Novigrada umjesto Massimiliana Mutinellia. Luxottica je se bavi dizajnom, proizvodnjom i distribucijom modnih, luksuznih i sportskih naočala Ray-Ban, Oakley, Vogue Eyewear, Persol, Oliver Peoples, Arnette, Costa del Mar i Alain Mikli, kao i licenciranih brendova uključujući Giorgio Armani, Burberry, Bulgari, Chanel, Coach, Dolce&Gabbana, Ferrari, Michael Kors, Prada, Ralph Lauren, Tiffany & Co., Valentino i Versace. Veleprodajna distribucijska mreža Grupe pokriva više od 150 zemalja na pet kontinenata i nadopunjena je širokom maloprodajnom mrežom od približno 9.200 trgovina. Tvrtka sa sjedištem u istarskom Novigradu sa 50-ak zapislenih ostvarila je prošle godine 2000 milijuna kuna prihoda.

Marijani Zerec dodijeljena je prokura u MIKRONISU.

Austrijska tvrtka NAUTIC CHARTER ALLIANCE postala je suvlasnica PITTER PUTNIČKE AGENCIJE iz Tkona. Tvrtka sada ima tri suvlasnika.

Ilan Geri napustio je mjesto predsjednika Uprave samoborskih ISCAR ALATA u vlasništvu nizozemskog IMC INTERNATIONAL METALWORKING COMPANIESA. Geri je čelu tvrtke bio od 2019. godine.

Nizozemski WYG CONSULTANCY HOLDING pridružio se Mladenu Vojkoviću u vlasničkoj strukturi WYG SAVJETOVANJA.

Nad tvrtkom ALPRO-ATT u vlasništvu Tonćija Medića otvoren je stečajni postupak. Postupak je otvoren na prijedlog Financijske agencije zbog 2,69 milijuna kuna duga, a za stečajnog upravitelja u postupku imenovan je Ivan Vlaić. Ročište vjerovnika na kojem će se na temelju izvješća stečajnog upravitelja odlučivati o daljnjem tijeku postupka zakazano je za 17. siječnja 2023.

Predrag Međeški napustio je suvlasništvo te se povukao na mjesto prokurista tvrtke AQT, a Krunoslav Bartolić i Ante Ivančević imenovani su novim direktorima u tvrtki.

Marko Miloš napustio je suvlasništvo u UNDABOTU. Tvrtka sada ima četiri suvlasnika.

Goran Batušić više nije suvlasnik u ELIGO PARTNERU.

02. svibanj 2024 07:00