Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Završetak Pevexovog logističkog centra u Jankomiru planiran za sredinu 2024.

24. Listopad 2023.
Pevex logistički centar Jankomir

Završetak logističko-distributivnog centra Pevexa na Jankomiru, u što se investira 13,5 milijuna eura, planiran je za sredinu 2024., istaknuo je u utorak predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo nakon obilaska radova.

Riječ je o najznačajnijoj investiciji Pevexa ove godine, a radovi, kako je kazao Bubalo, napreduju željenom dinamikom. Centar će se prostirati na više od 15.000 četvornih metara s pripadajućim manipulativnim površinama, prometnicama i hortikulturnim sadržajima.

Investicija u samu izgradnju iznosi 13,5 milijuna eura, a uz opremanje će biti nešto više od 15 milijuna eura, kazao je Bubalo.

Zbog dobrog prometnog položaja, blizine zagrebačke obilaznice i pristupa autocesti, zapadni dio Zagreba se pokazao kao idealna pozicija budućeg Pevexovog Logističko distributivnog centra, naveli su iz Pevexa.

Centralno skladište Pevexa na zagrebačkom Jankomiru, kako je rekao Bubalo, biti će opremljeno solarnim panelima za proizvodnju električne energije, čime se potvrđuje smjer kompanije, a to je razvoj i primjena ekoloških rješenja usmjerenih na očuvanje okoliša i održivog poslovanja te uštede energije.

Izvođač radova na logističko-distributivnom centru je tvrtka Projektgradnja plus iz Slavonskog broda, a predviđen završetak radova je sredina 2024. godine.

Bubalo je istaknuo i da je Pevex krenuo u snažnu ekspanziju i vrlo brzo će zaokružiti Hrvatsku sa 40 prodajnih centara. Danas imaju 28 centara, 1. prosinca otvara se centar u Vrbovcu, iduće godine planira se otvaranje centra u Poreču. 

"Spremni smo za ekspanziju i to ćemo raditi većinom svojim sredstvima", kazao je Bubalo napominjući kako gledaju i potencijale van Hrvatske.

Bubalo: Većinski vasnici nisu zainteresirani za prodaju Pevexa

Na pitanje da li se odustalo od prodaje Pevexa, Bubalo je rekao kako svaki od 424 dioničara uvijek može prodati svoje dionice, no kada je riječ o većinskim vlasnicima, oni nisu zainteresirani za prodaju, iako je bilo ponuda.

"Nastavljamo ekspanziju i razvoj", rekao je kako potencijala u regiji ima i sigurno će ga u nekom dužem razdoblju iskoristiti. Nije želio govoriti o detaljima.

Na upit kolika je vrijednost tih ulaganja dok dođu do brojke od 40 prodajnih centara rekao je da je to u kraćem intervalu stotinjak milijuna eura.

Kazao je i da gdje god mogu koriste hrvatske proizvođače i to će raditi i ubuduće. Naveo je kako su hrvatski trgovački lanac, imaju 424 dioničara iz Hrvatske, nisu do sada zapošljavali strance i imperativ im je dizanje plaća i čuvanje radne snage s prostora Hrvatske. Pevex danas ima 2.250 zaposlenih.

23. travanj 2024 03:59