Ukratko

Festival znanosti: Bosch organizirao STEM edukaciju za SOS Dječje selo Hrvatska

U sklopu Festivala znanosti, Bosch je organizirao STEM edukativnu radionicu sastavljanja robota s djecom SOS Dječjeg sela Hrvatska, s kojim tvrtka surađuje već pet godina.

– STEM edukacija će u djeci probuditi još veću zainteresiranost za znanost – izjavila je Mirsada Kudrić, generalna direktorica tvrtke Bosch za Hrvatsku i Sloveniju.

Radionica „Kako odgojiti robota uz pomoć Boscha?“ organizirala se s hrvatskim startupom STEMI, koji je proizveo istoimenog DIY (uradi-sam) šesteronožnog (Hexapod) robota, kojim se može upravljati putem pametnog telefona. Primjerice, kada ga škakljate na zaslonu pametnog telefona, vaš se robot trese, zvecka ili kotrlja.

– Ono što naš proizvod izdvaja od ostalih jest činjenica da dolazi s bogatim obrazovnim sadržajem namijenjenim početnicima bez ikakvog iskustva te ih uči o svim segmentima razvoja robota: od 3D modeliranja, embedded programiranja pa do izrade mobilnih aplikacija – izjavio je Marin Trošelj, suosnivač i direktor STEMI-ja.

Radionica se održala u sklopu Festivala znanosti, koji traje od 8. do 13. travnja u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu.

– Pored ljubavi koju djeca dobivaju u obiteljskom tipu skrbi trudimo se stvarati im prilike za razvoj sposobnosti za budućnost – izjavila je Višnja Tuškan-Krupić, nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska.