Ukratko
StoryEditor

Ivan Paić - novi generalni direktor Schneider Electrica

01. Lipanj 2017.

S 1. svibnja vodstvo tvrtke Schneider Electric u Zagrebu preuzeo je Ivan Paić, koji je do ovog imenovanja obnašao dužnosti regionalnog potpredsjednika te direktora prodaje za energy segment. Ivan Paić se timu tvrtke Schneider Electric pridružio 2008. godine došavši iz KONČAR - Mjernih transformatora d.d. na poziciju Product menadžera u odjel marketinga  za  Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu. Godine 2011. postaje operativni marketing direktor u Grenobleu, te je s ove pozicije vodio multikulturalne timove Francuskoj i Indiji. Godine 2015. preuzima poziciju regionalnog potpredsjednika (Hrvatska, Slovenija i Bosna i Hercegovina), za sektor energetike, kao iznimno bitnog dijela globalnog poslovanja tvrtke Schneider Electric te je vodio novi transformacijski projekt kompanije, Schneider is ON!, u ovoj regiji. Uz dužnosti generalnog direktora, Ivan Paić nastavlja voditi i sektor energetike tvrtke Schneider Electric.

Ivan Paić diplomirao je Elektrotehniku i informacijsku tehnologiju na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te je dobitnik nagrade «Josip Lončar» za najboljeg studenta 4. godine.

>>> Schneider Electric predstavio EcoStruxture – cjeloviti pristup rješavanju problema upravljanja energijom i energetskom učinkovitošću

Dosadašnji generalni direktor za Hrvatsku, Sloveniju i BiH Darko Lopotar unaprijeđen je na poziciju Potpredsjednika za zgradarstvo za Jugoistočnu Europu. Lopotar je u Schneider Electric  došao prije 17 godina, nakon voditeljske pozicije u Plivi d.d., a generalnim direktorom za sve tri zemlje imenovan je u listopadu 2012. godine. Član je uprave Francusko – hrvatske komore za trgovinu i industriju pri HGK. Pod vodstvom Darka Lopotara Schneider Electric je u Hrvatskoj odradio neke od najvećih projekata kompanije, uključujući izgradnju podatkovnog centra Jastrebarsko (jedinstveni podatkovni centar u regiji) kao izvođač dijela energetske infrastrukture, isporuku energetske opreme i izgradnju trafostanice Ikea Hrvatska, opremanje sustava za napajanje električnom energijom kompleksa nove tvornice JGL-a, implementaciju EcoStruxure rješenja za nadzor i potrošnju energenata u Brodosplitu te brojne druge projekte u regiji.

03. svibanj 2024 08:07