Ukratko
StoryEditor

OVB Holding AG bilježi snažan rast prihoda u trećem kvartalu

29. Studeni 2023.
OVB Holding

OVB Holding AG ima sjedište u Kölnu i jedan je od vodećih europskih pružatelja financijskih usluga. Svoje prihode od posredovanja u prvih devet mjeseci 2023. godine na razini koncerna povećao je za 5,3 posto na 260,3 milijuna eura, pri čemu je dinamika povećanja posebno došla do izražaja u trećem tromjesečju.

I dalje raste broj OVB klijenata i financijskih planera. U usporedbi s prethodnom godinom baza klijenata je povećana za 4,7 posto na 4,46 milijuna klijenata. Prodajni tim diljem Europe proširen je na godišnjoj razini za 4,4 posto na 5.896 prodajnih stručnjaka, nastavljajući time četverogodišnji uzlazni trend.

Razvoj poslovanja po regijama

OVB je u prvih devet mjeseci 2023. godine prodaju u regiji Srednja i istočne Europe povećao za 14,6 posto, odnosno sa 127,5 milijuna eura na 146,1 milijuna eura. Nakon tri tromjesečja prihodi od posredovanja u regiji Njemačka bili su za 5,2 posto manji u usporedbi s prethodnom godinom, a iznosili su 42,7 milijuna eura. U regiji Južna i zapadna Europa prihodi od posredovanja smanjeni su za 4,2 posto na 71,4 milijuna eura.

Uspješan treći kvartal sa snažnim porastom prihoda

Od srpnja do rujna 2023. OVB je značajno povećao svoje prihode od posredovanja za 15,8 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Tome su pridonijeli sve regije. Regija Njemačka je ostvarila rast prodaje od 7,2 posto, a u regiji Južna i zapadna Europa prihodi od posredovanja porasli su za 5,6 posto. Regija Srednja i istočna Europe bila je najdinamičnija u trećem kvartalu 2023. godine s povećanjem prodaje od 24,2 posto.

Mario Freis, CEO društva OVB Holding AG, izjavio je: „Zahvaljujući velikoj predanosti cijelog OVB tima zabilježili smo dinamiku rasta tijekom 2023. godine, zbog čega smo vrlo uspješno zaključili treći kvartal godine. Unatoč stalno prisutnim neizvjesnostima ulazimo u kraj godine s vjetrom u leđima i uvjereni smo da ćemo premašiti svoje ciljeve rasta za cijelu godinu.

EBIT u ciljnom rasponu

Poslovni rezultat u prvih devet mjeseci 2023. godine u skladu je s planiranim vrijednostima i iznosi 11,4 milijuna eura (prethodna godina: 15,4 milijuna eura). „Pored povećanja izdataka povezanih s inflacijom i viših troškova za edukacije, do ove su situacije doveli i rashodi koji su nastali za izradu i provedbu naše nove korporativne strategije ‘OVB Excellence 2027‘“, objasnio je CFO Frank Burow. „Uspjeli smo značajno poboljšati financijski rezultat pa tako i ostvariti dobit po dionici na razini prethodne godine.“

Izgledi za cijelu godinu

Trenutačno postoji cijeli niz neizvjesnosti u tržišnom okruženju koje je konstantno izloženo novim ili starim izazovima. Unatoč tome u OVB-u smo,  s obzirom na dosadašnji tijek poslovanja godine, optimistični. Ako u trećem tromjesečju zabilježena dinamika potraje, uprava tvrtke drži da je u pogledu prihoda od posredovanja u koncernu za poslovnu godinu 2023. ostvariv raspon između 350 i 360 milijuna eura te i dalje očekuje da će se realizirati operativni rezultat između 16 i 19 milijuna eura.

27. travanj 2024 14:40