Ukratko
StoryEditor

Učilište Janus: Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti

22. Studeni 2016.

U partnerstvu s Građevinskim fakultetom Osijek i Udrugom Baranja iz Luga Učilište Janus iz Osijeka privodi kraju projekt ‘Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti‘

Unaprijedili smo učenje o energetskoj učinkovitosti Učilište Janus iz Osijeka, u partnerstvu s Građevinskim fakultetom Osijek i Udruženjem „Baranja“ iz Luga, privodi kraju projekt Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti koji je trajao godinu dana (od 1.12.2015. do 29.11.2016. godine), a financiran je u okviru poziva Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih-faza II sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Ciljevi projekta uključuju jačanje kapaciteta Učilišta modernizacijom postojećeg obrazovnog programa, izradom novog programa obrazovanja, jačanjem materijalnih i kadrovskih kapaciteta Učilišta i razvojem međusektorske suradnje te uključivanjem u razvoj standarda kvalifikacije/zanimanja.

Standard kvalifikacije/zanimanja razvijen je za novoizrađeni program osposobljavanja Toplinski izolater u zgradarstvu, a  izradu programa predvodio je Građevinski fakultet Osijek u suradnji s poslodavcima građevinskog sektora čije su potrebe i naputci bili ključni u izradi programa. Postojeći program usavršavanja, Instalater solarnih sustava koji Učilište Janus provodi od 2011. godine, ovim je projektom moderniziran pa ga je moguće pohađati putem  učenja na daljinu (sustav Moodle). Unutar projekta provedene su i edukacije za 30  nezaposlenih osoba u navedenim programima. Za njih je još organizirana i edukaciju o poduzetništvu te karijerno savjetovanje sa svrhom što boljeg pozicioniranju na tržištu rada.

Učilište Janus je ojačalo kompetencije svojih predavača i vanjskih suradnika kroz andragošku edukaciju i edukaciju prilagođavanja materija za učenje na daljinu. Proces samovrednovanja pridonio je planiranju kvalitetnijeg rada Učilišta, a to sve će u konačnici pridonijeti i povećanju kompetencija polaznika i njihovom boljem snalaženju u svijetu cjeloživotnog obrazovanja.

26. travanj 2024 13:13