Ukratko
StoryEditor

Ususret Inmusic festivalu - Povratak Nicka Cavea na jarunsku pozornicu

07. Prosinac 2017.

Tko god je prije deset godina bio na INmusic festivalu, zasigurno mu sjećanje još uvijek priziva koncert Nicka Cavea koji je odradio monumentalan nastup pred publikom po najvećem nevremenu. Nicku Caveu to nije smetalo, dapače, munje I gromovi bili su izvrsne kulisa njegovom ‘mračnom’ i žestokom tonu. E pa točno deset godina kasnije, konkretno iduće godine, Nick Cave & The Bad Seeds vraćaju se na glavnu pozornicu INmusic festivala, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije. Caveu će se na jarunskom otoku od 25. do 27. lipnja 2018. pridružiti i Queens Of The Stone Age, David Byrne, Skunk Anansie, Frank Carter & The Rattlesnakes, uz mnoga druga imena koja će tek biti objavljena.

Nick Cave & The Bad Seeds bez sumnje su jedan od najutjecajnijih i najinventivnijih rock sastava našeg doba koji već preko trideset godina grade glazbeni opus čija umjetnička vrijednost odolijeva zubu vremena. Nick Cave se vraća na Jarun u pratnji savršeno usklađenih Bad Seedsa – Warrena Ellisa, Thomasa Wydlera, Martyna Caseya i Jima Sclavunosa. Ova skupina individualno jakih i raznolikih glazbenika u zajedničkom radu i nastupima generira posve neočekivanu i izvanrednu energiju kojoj su tisuće ljubitelja vrhunske glazbe svjedočile na protekloj turneji.

Uvijek ekspresivan i iznimno predan u svojim nastupima, Nick Cave uz nov pristup pisanju i postepenom otklonu od prepoznatljive narativnosti, na recentnim nastupima gradi intenzivan i direktan odnos sa publikom koja gotovo ravnopravno sudjeluje u razmjeni stihova, tonova i emocija. U svibnju ove godine izdan je i limitiran deluxe box set Lovely Creatures koji kroz 45 odabranih i remasteriranih pjesama slavi 30 godina karijere ovog iznimnog umjetnika uz dodatak i tridesetak osobno odabranih live snimaka nastupa, među kojima je i izvedba možda najomiljenije Caveove pjesme ‘Into My Arms‘ upravo sa INmusic festivala iz 2008. godine. Povratak Nick Cavea & The Bad Seedsa pred hrvatsku publiku nakon čitavog desetljeća biti će još jedan antologijski susret.

Britanski New Musical Express, već je prepoznao program INmusica kao jedan od najjačih festivalskih programa u Europi. Trodnevne ulaznice za INmusic festival dostupne su putem službenog festivalskog webshopa po cijeni od 399 kuna (+troškovi transakcije), kao i sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 250 kuna (+troškovi transakcije), a u prodaji putem službenog webshopa i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) je i ograničeni broj INmusic blagdanskih paketa po cijeni od 449 kuna (+troškovi obrade), a u kojemu se uz najpovoljniju trodnevnu festivalsku ulaznicu nalaze i poklon vaučer OTP banke s pologom od 100 kuna te posebno dizajnirana festivalska majica.

28. travanj 2024 15:25