Život
StoryEditor

Aplikacija Shazam odsad identificira glazbu i s društvenih platformi

10. Srpanj 2023.
shazam aplikacija
Naslovi pjesama koje čujete skrolajući profilima na društvenim mrežama, kako su poručili iz Shazama, više neće biti nepoznanica

Tehnološki div Apple posvetio se finom podešavanju svoje aplikacije Shazam. U novoj verziji (ažuriranju), Shazam može prepoznati pjesme koje se reproduciraju na drugim aplikacijama uključujući TikTok, Instagram i YouTube. Naslovi pjesama koje čujete skrolajući profilima na društvenim mrežama, kako su poručili iz Shazama, više neće biti nepoznanica. Dovoljno je otvoriti Shazam, pritisnuti gumb, vratiti se na platformu i aplikacija će odraditi „slušanje“ i identifikaciju. Osim toga, Shazam ima i novu značajku „Auto Shazam“ koja može automatski identificirati pjesme u spomenutim aplikacijama.

Dok je na tom automatskom načinu rada, aplikacija će spremiti sve pjesme koje potom možete naknadno prelistati, odnosno preslušati. Inače, Shazam je jedna od najpopularniji aplikacija za identifikaciju pjesama. Kreirala ju je londonska kompanija Shazam Entretainment, a 2018. preuzeo Apple za 400 milijuna dolara.

11. svibanj 2024 14:28