Život
StoryEditor

Kultni Dr. Martens s novim kreativnim direktorom ulazi u novu eru

26. Travanj 2022.
Zadatak da održi kultni status brenda starog 60 godina, ali i privuče novu publiku, dobio je novi globalni kreativni direktor – Darren McKoy poznatiji kao DMac

Iako je star čak 60 godina, Dr. Martens je jedan od rijetkih brendova koji uspijeva zadržati pozornost mlađe generacija. Zadatak da održi taj kultni status, ali i privuče novu publiku, dobio je novi globalni kreativni direktor – Darren McKoy poznatiji kao DMac. Rad na brendu za McKoya nije nikakva novost. On je u kompaniji posljednjih sedam godina vodio dizajnerski i tim proizvoda (product), a iskustvo je stekao radeći za Adidas Originals, Asics Tiget Onitsuka i The North Face. Iako je starosjedilac, njegova nova funkcija najavljuje i prelazak Dr. Martensa u novu eru.

Uvijek u trendu

Kako je objavio u priopćenju, McKoy planira nastaviti s inovacijama i pripovijedanjem priče o brendu kroz način na koji dizajniraju proizvode, procese koje usvajaju i odnos s kupcima. – No, uvijek ćemo nastaviti odavati počast i poštovanje bogatom nasljedstvu i povijesti brenda. Moja je odgovornost, a ona je ogromna, nastaviti s tim mindsetom 'čuvara' brenda koji nas je i doveo tu gdje smo sad. Doista je velika čast biti na ovoj poziciji i biti okružen istomišljenicima koji su osobno povezani s Martensicama – izjavio je McKoy. Inače, Dr. Martensu je u zadnjem kvartalu prošle godine rastao prihod, ali po nešto manjoj stopi. Kako je prenio Reuters, konac godine dočekali su s rastom prihoda od 11 posto na 307 milijuna funti, dok je u prvom dijelu 2021. rast iznosio 16 posto. No, unatoč sporijem rastu, iz kompanije su izjavili da su optimistični u vezi daljnjih kretanja na tržištu, a visoka očekivanja imaju i od novog kreativnog direktora. Martensice su inicijalno zamišljene kao radničke čizme protiv proklizavanja, ali su brzo postale 'statement' obuća pripadnika punk i goth subkulture. Nakon pada prihoda početkom milenija, ponovi su ih prigrlile mlađe generacije, predstavnici generacije Z tako da su Martensice, bez sumnje, jedan od najdugovječnijih modnih brendova koji se mogu pohvaliti da su vječno u trendu.

18. svibanj 2024 04:26