Život
StoryEditor

Otvoren luksuzni resort Petram u Savudriji

30. Lipanj 2023.
Luksuzni resort Petram u Savudriji

U Savudriji je sinoć svečano otvoren jedinstveni rezidencijalni i turistički resort Petram. Središnji dio luksuznog kompleksa čini aparthotel, koji se diči 105 metara dugačkim bazenom na krovu, za koji kažu da je najduži krovni bazen u Europi, a drugi po dužini na svijetu. Pogled iz bazena veličanstven je, prostire se cijelom širinom završetka Jadrana i zahvaća teritorije triju zemalja (Hrvatske, Slovenije i Italije), sve do Venecije i još dalje, do Alpa.

Iz drugog bazena u resortu, koji je na tlu, pogled je na čisti luksuz aparthotela sa 179 apartmana za prodaju i najam, 55 vila te tri objekta s 18 stanova. Prvi gosti u njima će moći ljetovati od ponedjeljka. Cijena najma apartmana počinje s 500 eura na dan, a cijena vila koje se prodaju s pet tisuća eura po kvadratu. Oko 60 posto vila i apartmana namijenjenih prodaji već je prodano. Za drveće, cvijeće i drugo bilje u resortu pomislili biste da je ovdje pažljivo uzgajano barem deset godina, a zapravo je sve tek nedavno dovezeno iz Toscane, uključujući i 105 godina staru maslinu poseđenu pred hotelom.

Na svečanom otvorenju okupilo se nekoliko stotina uzvanika. Kao što se nije štedjelo na opremanju proizvodima poznatih i probranih talijanskih, švedskih i drugih brendova, tako se nije štedjelo ni na zabavi za sinoćnje goste, za što su angažirani bili Nina Badrić i Željko Joksimović.

U ime investora, srbijanskih kompanija MK Group i Aleksandar Group, uzvanicima se obratio Mihailo Janković, generalni direktor MK Groupa.

- U ovaj smo projekt ušli vjerujući u potencijal Savudrije, a Petram je za nas posta simbol nove, kozmopolitske Istre.Vjerujemo da smo svojim ulaganjem doprinijeli daljnjem razvoju ove destinacije - rekao je Janković.

Gradnja resorta koji se proteže na gotovo 85 tisuća četvornih metara trajala je svega dvije godine a  investitore je stajala gotovo 110 milijuna eura, tridedetak milijuna više nego što je (prije inflacije) bilo planirano. Ovo je druga velika investicija MK Groupa na području Savudrije, gdje već uspješno posluje hotel Kempinski Adriatic, koji je u vlasništvu te tvrtke. Nedaleko od Savudrije, u slovenskom Portorožu, MK Group ima hotel Kempinski Palace, a vlasnik je i malog aerodroma u tom mjestu.

Glavni izvođač građevinskih radova na Petramu bio je zagrebački Kamgrad, a na gradnji je sudjelovalo još stotinjak građevinskih tvrtki. U nekim danima pred kraj radova na gradilištu je znalo biti i 600 radnika svih mogućih profila. Završetak projekta Petram zato je odlična vijest ne samo za njegove investitore već i za sve one koji u Hrvatskoj nešto grade, a ne mogu naći raspoložive izvođače. Velika građevinska operativa, koja je bila dvije godine angažirana na Petramu, naime, sada je opet slobodna i za druge projekte.

29. travanj 2024 01:07