Život
StoryEditor

Rolex kupuje najvećeg svjetskog trgovca satovima, kompaniju Buchere

26. Kolovoz 2023.
Bucherer će nastaviti poslovati kao neovisna kompanija, zadržati svoje ime, ali i menadžment

Jedan od najvećih svjetskih trgovaca satova, Burcherer, dobiva novog vlasnika i to vodećeg švicarskog proizvođača satova, Rolex. Kako prenosi Forbes, financijski uvjeti preuzimanja nisu poznati, ali će Bucherer nastaviti poslovati kao neovisna kompanija, zadržati svoje ime, ali i menadžment.

Rolex je odlučio kupiti čuveni trgovački brend koji posluje od 1888. nakon što su saznali da Jörg Bucherer, pripadnik treće generacije vlasnika, razmišlja o prodaji. No, prije konačne integracije, kompanije moraju čekati odobrenje švicarskih tijela za tržišno natjecanje.

Kako stoji u priopćenju Rolexa, ovaj potez je izraz želje brenda sa sjedištem u Ženevi da ovjekovječi uspjeh Bucherera i očuva partnerske veze koje njeguju od 1924. Bucherer trenutno upravlja sa stotinu trgovina diljem svijeta, tvrtkama u Švicarskoj, Engleskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Danskoj, Austriji i SAD-u gdje su nedavno otvorili i najveću prodavaonicu satova u zemlji. U 53 svoje trgovine prodaje Rolex, a u 48 Rolexov sestrinski brend, Tudor. U Rolex grupi, stoji u priopćenju, uvjereni su da je ova akvizicija izvrsno rješenje ne samo za vlastite već i partnerske brendove satova i nakita, ali i za sve zaposlenike grupe Bucherer.

28. travanj 2024 16:44