Život
StoryEditor

Ronaldo uložio u biznis preprodaje luksuznih satova, kompaniju Chrono24

18. Srpanj 2023.
Nogometna zvijezda posjeduje jednu od najvećih privatnih kolekcija satova čija se vrijednost procjenjuje na 6,5 milijuna dolara, a u Chrono24 je uložio „značajan iznos“

Vodeća globalna online adresa za preprodaju luksuznih satova, Chrono24, dobila je novog ulagača i to ni manje ni više nego najplaćenijeg sportaša na svijetu, Cristiana Ronalda.

Iako nije objavljeno koliko je točno novca Ronaldo uložio u jednu od omiljenih digitalnih destinacija za ljubitelje satova, izvršni direktor te njemačke kompanije, Tim Stracke, za medije je izjavio da je riječ o značajnom iznosu, ali novac nije razlog zbog kojeg se nogometaš ‘pridružio ekipi‘. Stracke je naveo da im je Ronaldo bio na vrhu liste potencijalnih selebriti investitora zbog svoje globalne popularnosti, ali i činjenice da je veliki obožavatelj finih satova.

Vrijednost njegove privatne kolekcije procjenjuje se na 6,5 milijuna dolara. Na početku karijere, Ronalda se najčešće moglo vidjeti s popularnim (i skupim) modelima Rolex Daytona, a kako su rasli milijuni na njegovom računu tako je i njegova kolekcija postajala bogatija i raznovrsnija.

Tržišni disruptor

Osobni favoriti su mu primjerci optočeni dijamantima poput Girard-Perreagauxa Tri-Axial koji je kompanija kreirala prema njegovim željama i to naplatila dva milijuna dolara ili pak dijamantnog Franck Muller Cintree Curvex Tourbillona čija se vrijednost procjenjuje na 1,5 milijuna dolara.

Inače, Chrono24 osnovan je u Njemačkoj 2003. te je od skromnih početaka na tržištu online preprodaje satova izrastao u kompaniju čija se vrijednost procjenjuje na milijardu dolara i u koju je uložio ‘vuk u kaputu od kašmira‘, milijarder i vlasnik LVMH grupe Bernard Arnault.

Kompanija je punokrvni disruptor na tržištu luksuznih satova, jer je transformirala način na koji se kupuju luksuzni satovi. Iako kupovina preko Chrona24 nema draž osobnog kontakta s prodavačima, uspjeli su ujediniti entuzijaste dubokog džepa i ponuditi im prostor na kojem se mogu okupiti i nuditi, odnosno kupovati luksuzne primjerke satova. Taj trgovački portal u svom portfelju nudi 530 tisuća satova od tri tisuće dealera iz 120 zemalja svijeta te čak 30 tisuća privatnih kupaca, a stranicu svaki mjesec posjeti devet milijuna jedinstvenih posjetitelja.

27. travanj 2024 06:27