Život
StoryEditor

Umjetnik Jeff Koons postavlja skulpture na površinu Mjeseca

30. Ožujak 2022.
Skulpture će u svemir biti lansirane s Kennedy Space Stationa u Cape Canaveralu i to na 50. godišnjicu slijetanja Apolla 17 na Mjesec

Iako ga neki nazivaju kraljem kiča, Jeff Koons je najskuplji živući umjetnik na planetu koji je taj status stekao nakon što je aukcijska kuća Christie's skulpturu Rabbit prodala za 91 milijun dolara 2019. Nakon što je svojim radovima osvojio Zemljane, Koons planira svoju umjetnost preseliti na površinu Mjeseca. Taj 67-godišnji američki umjetnik, priprema novi projekt 'Jeff Koons: Moon Phases' u sklopu kojeg će, u suradnji s platformom Paco Verso, biti predstavljena njegova prva NFT kolekcija inspirirana tehnološkim napretkom i ljudskom fascinacijom mjesecom. Svaki od tih jedinstvenih digitalni djela dobit će i fizičkog 'blizanca' koje će, kako je planirano, biti instalirane na površini Zemljinog prirodnog satelita.

Humanitarna nota

Kako prenosi portal Artnet, skulpture će u svemir biti lansirane s Kennedy Space Stationa u Cape Canaveralu i to na 50. godišnjicu slijetanja Apolla 17 na Mjesec. Projektom Koons želi napraviti i nešto dobro Zemljanima, pa sav prihod od prodaje ograničenog broja NFT-ija planira donirati organizaciji Doktori bez granica.

– Htio sam kreirati povijesno značajan NFT projekt utemeljen na humanističkog i filozofskoj misli. Naša ostvarenja u svemiru predstavljaju neograničen potencijal čovječanstva. Istraživanja svemira dala su nam drugačiju perspektivu, pokazala da možemo nadići zemaljska ograničenja. Te ideje temelj su mog NFT projekta kojeg treba shvatiti kao odavanje počasti ljudskim ostvarenjima na i izvan našeg planeta – kazao je u priopćenju umjetnik Koons. Iako se još uvijek ne zna kako će izgledati, Koonsove skulpture će biti prve ikad koje su dobile zeleno svjetlo da budu postavljene na Mjesecu.

03. svibanj 2024 09:38