Život
StoryEditor

Za 110. rođendan parfema L‘Heure Bleu, Guerlain lansirao ekstrakt od 13,5 tisuća funti

11. Listopad 2022.

Legendarni miris zapakiran je u bočicu International Klein Blue (IKB) boje, nijansi plave koju je patentirao umjetnik Yves Klein 1960.

Jedan od najpoznatijih parfema svih vremena, L‘Heure Blue, slavi punih 110 godina postojanja, a francuska kuća Guerlain odlučila je tu obljetnicu proslaviti specijalnim izdanjem.

U sklopu kolekcije Exceptional Creations prodavat će ekstrakt L‘Heure Blue zapakiran u prepoznatljivu bočicu, s čepom u obliku obrnutog srca, ali, za ovu prigodu, u poznatoj International Klein Blue (IKB) boji, nijansi plave koju je patentirao umjetnik Yves Klein 1960.

Miris je 1912. kreirao Jacques Guerlain koji je njime poželio suspendirati vrijeme, u bočicu ugrabiti atmosferu neposredno nakon zalaska sunca ili, kako je to poetski opisao, ‘trenutak u kojem noć još nije pronašla svoju zvijezdu‘.

Obitelj parfumera

Taj delikatan cvjetni miris kojem mnogi tepaju da je jedan od najljepših i najkompleksnijih ikad stvorenih, otvara se s notama aromatičnog anisa i svježim notama bergamota, a onda ga prate karanfil i neroli koji daju dašak senzualnosti. U njegovoj bazi, nalaze se mirisi ljubičice, irisa, slasne vanilije i tonka-graha. Inače, kreator L‘Heure Bleua, potječe iz obitelji poznatih francuskih parfumera. Njegov stric, Pierre-Francois Pascal Guerlain kreirao je parfeme za vladare, dok mu bratić Aimé stoji iza prvog modernog mirisa, Jickyija iz 1889. koji je prvi parfema s prirodnim sastojcima i aldehidima. Nakon L‘Heure Bleu i Mitsouko, Jacques je 1925. stvorio Shalimar koji slovi kao prvi orijentalni parfem kreiran u Europi. Jubilarna bočica u kojoj je ekstrakt ‘plave noći‘ najbogatija, nakoncentriranija, ali i najskuplja verzija. Kompanija Guerlain izbacila je svega 30 bočica od 1,5 litara koje se mogu kupiti po cijeni od 13,5 tisuća funti.

03. svibanj 2024 12:16