Znanja
StoryEditor

5 savjeta kako preživjeti na poslu koji ne volite

24. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Promjena karijera za velik broj ljudi nije opcija. Svatko tko nađe posao u vrijeme recesije može se smatrati povlaštenim, tako da izbor često nije moguć. To znači i da je velik broj zaposlenika nesretno na poslu, no nema nikakve alternative

No, ako je takav slučaj s vama to ne mora značiti i da morate biti osuđeni na vječnu nesreću. Postoji niz stvari koje možete raditi na poslu, kao i izvan njega koji će vam olakšati situaciju.

1. Ako vam se posao i ne sviđa, moguće je da kroz njega možete ostvariti šansu za dodatno usavršavanje. Neka vam šef pomogne u tom procesu. Objasnite mu koliko je važno za zaposlenike i za dobrobit cijele tvrtke da budu svestrani i da se stalno usavršavaju.

2. Možda je posao koji bi vas činio sretnijim unutar iste firme, samo na drugoj poziciji. Jednom kad ste već dio tima lakše je doći s točke a do točke b, nego kada ste izvan sistema. Promatrajte što rade vaši suradnici i razmislite da li bi mogli obavljati neku drugu funkciju.

3. Pričajte sa šefom. Možda mu ne možete direktno reći da ne volite ovaj posao ili da ne poštujete tvrtku.  Zato mu na suptilan način pokažite kako niste zadovoljni svojom pozicijom unutar kompanije, no kako mislite da vrijedite više i kako bi vas se moglo kvalitetnije iskoristiti.

4. Aktivnosti izvan posla. Ono čime se bavite izvan radnog vremena može dati dodatnu dimenziju vašem životu. Misao iza toga je zaustaviti negativni utjecaj koji posao ima na vaše psihološko stanje. Započnite neki mali biznis preko interneta, ako imate prilike za to. Uključite se u rad kulturnih ili sportskih društava, vježbajte više, volontirajte.

5. Nekad je potrebno pričati s bliskim osobama koje vide stvari iz druge perspektive. Možda vas njihova riječ uspije motivirati i dati vam snage za nastavak. Ponekad sami ne možete vidjeti potpunu sliku.

26. travanj 2024 21:15