Znanja
StoryEditor

FOTO: APB započeo predavanjem profesora Barnetta sa Stanforda

05. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Institut za inovacije pokrenuo je novu generaciju edukacijskog programa Advanced Program in Business (APB).

Ciklus predavanja započeo je danas predavanjem profesora Williama Barnetta sa sveučilišta Stanford na temu Vodstvo i konkurentske strategije: Upravljanje inovacijama.

APB je edukacijski program koji spaja najbolje profesore iz vodećih poslovnih škola s menadžerima i poduzetnicima koji su zainteresirani za inovaciju i rast poslovanja. Profesori koji predaju u sklopu ovog edukacijskog programa dolaze iz ponajboljih poslovnih škola: Harvard, Stanford, Ga Tech, London Business School,Duke, Wharton i drugih.

Prije početka ovogodišnjeg ciklusa predavanja okupljenima se obratio Goran Vlašić iz Instituta za inovacije te se zahvalio generalnim partnerima APB programa Školskoj knjizi i Auto Zubaku. Ante Žužul, predsjednik uprave Školske knjige, rekao je kako su ovakvi programi veoma važni zbog interkulturalnog dijaloga naše zemlje sa svijetom. Profesor Barnett, koji je danas održao prvo predavanje, naglasio je kako je svrha APB – a pokušaj da vođe u poslovnom svijetu stane i razmisle o svojoj ulozi. 

-Svrha ovog predavanja je da menadžeri uvide kako su vodstvo i strategija veoma važni u kompanijama koje vode-kazao je Barnett.

Profesor Barnett će održati još jedno predavanje sutra, a sljedeće prilika za edukaciju biti će u ožujku kada će predavanje održati profesor Gregory Carpenter iz škole za menadžment Kellogg.

06. svibanj 2024 12:49